Grenade găsite în curtea Primăriei Ioneşti

Cu grenadele în curte! Aşa stăteau angajaţii Primăriei din Ioneşti, care au chemat imediat poliţia pentru a verifica muniţia descoperită ieri într-o magazie. Cele şapte grenade cu pricina au fost găsite de o angajată a instituţiei, care făcea curăţenie printr-o anexă a instituţiei. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii de la postul din Ioneşti şi angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au constatat că viaţa oamenilor nu putea fi pusă în pericol de aceste grenade deoarece nu aveau încărcătură pirotehnică.

Cele şapte grenade găsite de o femeie care făcea curăţenie într-o anexă a Primăriei Ioneşti i-au pus pe jar pe angajaţi. Aceştia au chemat de urgenţă la faţa locului pe poliţiştii de la postul din localitate şi pe angajaţii de la ISU pentru a verifica muniţia. Însă acestea nu erau deloc periculoase, deoarece nu aveau încărcătură pirotehnică, fiind folosite doar de cei care făceau garda prin comună pe timpul lui Ceauşescu. „Erau nişte grenade cum era pe vremea lui Ceauşescu, când se făcea garda. Cum erau oamenii prin sat de pază, vechile gărzi patriotice. Erau dezactivate, nu activate. Erau într-o cameră dezafectată în spatele primăriei, unde ţineau lemnele, care urma să fie demolată. Nu e în incinta primăriei, ci în afara ei, într-o anexă, unde se ţin lemnele. Nu aveau nimic, nici focos, nici praf în ele, nimic. Erau de manevră, să se antreneze cu ele pe vremea respectivă”, precizează Paul Gheară, şeful de post de la Poliţia Ioneşti.

Distruse în poligonul de la Turcineşti

La faţa locului s-au deplasat şi angajaţii ISU Gorj. „Echipa pirotehnică pentru situaţii de urgenţă a judeţului Gorj s-a deplasat în comuna Ioneşti pentru identificarea,  ridicarea, transportul şi depozitarea a şapte grenade defensive, fără focos  şi încărcătură. Grenadele au fost găsite de o angajată a primăriei Ioneşti într-o anexă a primăriei pe timpul unei activităţi de curăţenie. Intervenţia a durat aproximativ o oră şi cincisprezece minute. Aceste grenade nu erau periculoase deoarece nu aveau focos şi încărcătură”, spune Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj. Acestea urmează a fi distruse împreună cu toate materialele pirotehnice descoperite pe parcursul acestui an în poligonul de la Turcineşti.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: