Grigoraş : „Să nu vă dispară plăcerea de a juca fotbal !”

„Pandurii se vor bate sigur la cupele europene!” Cel putin asta e parerea lui Claudiu Niculescu, antrenorul batut mar de gorjeni cu 6 la 2. Grigoras nu crede insa in laudele adversarilor si le cere un singur lucru elevilor sai. Să joace din plăcere şi să respecte fotbalul. Reţeta asta i-a dus pe gorjeni pe locul 7 anul trecut. Ce va fi acum ?

Cea mai frumoasă echipă a sezonului trecut, cum a fost denumită de mai toţi specialiştii, a impresionat şi în startul noului sezon. Pandurii a învins cu 6-2 pe U Cluj şi s-a instalat pe locul 2 după prima rundă.

Laude de la adversarilor

Claudiu Niculescu a plecat „umilit” de la Tg-Jiu şi e aproape de a fi demis după dezastruosul 2 la 6 cu Pandurii. Totuşi asta nu-l împiedică pe fostul Clau-gol să fie fair play şi să-şi laude adversarii din prima etapă. Niculescu le prevede un viitor strălucit pandurilor. „Pandurii ştiam că practică un fotbal foarte frumos şi eficient. Sunt convins că se vor bate pentru un loc de cupe europene la finele sezonului”, a declarat Niculescu după meci. Pentru gorjeni asta se anunţă o misiune extrem de grea. Doar primele 3 clasate din liga 1 la finele campionatului precum şi câştigătoarea Cupei au locul garantat în Europa.

Grig nu se îmbată cu apă rece

După un astfel de succes în chiar prima etapă, primul om care nu se lasă dus de val e Petre Grigoraş. Antrenorul e concentrat acum să-şi menţină elevii cu picioarele pe pământ pentru a nu suferi reversul medaliei. „Nu mă aşteptam la un asemenea rezultat. Este o victorie frumoasă. Felicit echipa pentru modul cum a jucat, am început bine, 3-0 în minutul 23 aşa că am avut linişte spulberând acea aură de incertitudine în privinţa rezultatului final. Mă bucur că băieții au reușit să gestioneze atât de bine partida, chiar dacă am luat și două goluri. Rezultatul pare destul de mare, dar după evoluția din teren este un rezultat normal, meritat, cu un joc destul de bun al echipei. U Cluj a avut în componență 3-4 sau chiar 5 jucători de la Concordia Chiajna, care ne-a bătut cu 3-1. A fost un joc bun al echipei, o evoluţie care m-a mulţumit. Dar să fim cumpătaţi, să nu ne îmbătăm cu apă rece.” Grig a mai trecut printr-un astfel de scenariu atunci când a preluat Oţelul Galaţi. Atunci a învins la debut pe terenul lui Dinamo cu 3 la 0 dar a gestionat perfect situaţia. I-a salvat pe gălăţeni de la retrogradare deşi aceştia aveau doar 8 puncte la finele turului!

Jucătorii preiau mesajul

Grigoraş le-a atras atenţia elevilor săi încă din vestiar să nu umble cu capul în nori. Primul care pare să fi recepţionat mesajul e Mihai Răduţ. Fostul stelist dă dovadă de o maturitate ieşită din comun la doar 22 de ani. „Eram încrezători în victorie, dar nu ne gândeam la un așa scor. Ne gândeam să facem un meci bun și să câștigăm. Ne dorim să câștigăm fiecare partidă. Acesta este obiectivul nostru. Vrem să venim cu plăcere la fotbal, să jucăm cu plăcere și asta este cel mai important. Rezultatele vor veni dacă vom fi motivați și vom avea această plăcere de a juca fotbal. Pandurii este echipa care în sezonul trecut a practicat cel mai frumos fotbal și sperăm să o facem și sezonul acesta. Nu știu dacă vom depăși locul pe care Steaua l-a avut sezonul trecut. Suntem o echipă de mijloc, fără pretenții la titlu, dar sperăm ca la fiecare meci care trece peste noi să obținem victorii și să avem un joc cât mai bun. Deocamdată nu sărbătorim nicicum. Doar vom merge acasă fericiţi. Cel mai important este moralul pe care l-am obținut după această victorie. Mergem la Mediaș să facem un rezultat bun.”, spune jucătorul care a dedicat golul marcat la debut prietenei sale, Gina Pistol.

5 – golul cu U Cluj a fost al cincilea al lui Răduţ în liga 1 şi primul după 2 ani de pauză! Mijlocaşul n-a marcat deloc în perioada cât a stat la Steaua

10 – goluri în 72 de meciuri în liga 1 a marcat Ibeh, jucător evaluat acum la 700 de mii de euro pe transfermarkt.de

„E un sentiment foarte plăcut, am câştigat primul meci acasă, e un start de sezon foarte bun”            

Deyvidas Matulevicius, Pandurii

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: