Grigoraş speră la un „hat-trick de victorii“

Grigoraş vrea să rescrie istoria la Pandurii. Cu el pe bancă gorjenii au marcat pentru prima oară şi 4 şi 5 şi chiar 6 goluri într-un meci dar asta nu e de ajuns. Grigoraş vrea să devină primul antrenor pandur care să înceapă sezonul cu 3 victorii consecutive.

Pandurii au parte de un start de vis al noului sezon. După 6-2 cu U Cluj, oamenii lui Grig s-au impus cu 2-0 şi la Mediaş. Un hat-trick de victorii după meciul de vineri cu Ceahlăul l-ar trimite din nou pe Grigoraş în cartea de recorduri de la Pandurii.

Premieră pentru Pandurii dar şi pentru Grig

Chiar dacă în umiliseră pe studenţii clujeni în prima etapă, pandurii nu erau priviţi cu ochi buni înaintea partidei de la Mediaş. Patru eşecuri din tot atâtea meciuri acumulaseră gorjenii pe terenul Gazului iar mulţi se temeau acum de un scenariu similar. Grigoraş a mutat însă tactic perfect, sacrificând un vârf veritabil (Lemnaru şi Matulevicius pe bancă) iar combinaţia i-a ieşit. Maxim, Răduţ şi compania şi-au impus jocul de pase, unul la care ardelenii nu au avut răspuns. Victoria a fost una specială şi pentru Grig, care în cei 11 ani de antrenorat nu reuşise să dovedească Gazul. „Ca antrenor am spart gheaţa la Mediaş! Nu câştigasem niciodată aici până acum”, a spus antrenorul fericit că i-a ieşit pasenţa. Practic gorjenii au preluat acel sistem 4-6-0 al Barcei din sezonul trecut, cu un număr 9 fals, preluat mai întâi de Maxim şi apoi pasat la Răduţ sau Ibeh. Rezultatul a fost un joc spectaculos şi eficient pe care toţi se înghesuie să-l admire acum. „Am practicat un joc şi frumos şi spectaculos dar şi eficient. Cu ceva emoţii la penalty-ul lui Bud dar ăsta e fotbalul. Ar fi fost nemeritat să nu câştigăm”, mai adaugă antrenorul pandurilor.

Grigoraş rămâne realist

Rezultatele şi jocul echipei din primele două etape îi fac pe mulţi să viseze. Dacă Oţelul a luat titlul de campioană în urmă cu un an jucând pragmatic, de ce nu ar putea şi pandurii să facă la fel jucând entuziasmant? Grigoraş nu se îmbată însă cu apă rece şi preferă să rămână realist. „Au trecut doar două etape, mai sunt 32 aşa că orice se poate întâmpla. E greu să păstrăm acest ritm până la final, noi suntem mulţumiţi deocamdată, în afară de rezultate, suntem mulţumiţi şi de joc. Nu cred că rezultatele din primele două etape au fost întâmplătoare, au fost rodul unui joc eficient”, spune antrenorul pandurlor care speră ca elevii săi să-i urmeze exemplul. „Sper să fie realişti, două etape, două rezultate favorabile nu înseamnă mult. Se uită foarte repede, dacă nu vor avea limite se vor trezi cu lucruri neplăcute. Nu aş vrea acest lucru pentru că e o echipă tânără, o echipă care promite dar şi una care trebuie să aibă continuitate în rezultate şi în joc. Iar asta implică o viaţă personală ordonată şi implicare totală în antrenamente. Deocamdată sunt foarte mulţumit, îi felicit pe această cale şi sper să rămână realişti”, a subliniat antrenorul care până acum şi-a impus punctul de vedere şi în vestiar.

Atenţie la Ceahlăul !

Pentru panduri e a doua oară în scurta istorie a echipei în liga 1 când pornesc cu două victorii. La fel s-a întâmplat şi în 2009, iar atunci, ca şi acum, gorjenii sunt lideri. Diferenţa între ceea ce juca echipa antrenată atunci de Sorin Cârţu şi ceea ce joacă pandurii astăzi, e una uriaşă. Cârţu mergea pe ideea unei apărări „beton armat” în timp ce Grigoraş e adeptul fotbalului spectacol, pe ideea de a marca un gol mai mult ca adversarul. Cu o victorie vineri, Grigoraş ar intra din nou în cartea de recorduri a clubului. „Sper ca şi următoarea etapă să fie tratată cu mare seriozitate. Aţi văzut că Ceahlăul a arătat o faţă în prima etapă (n.r. 0-5 la Petrolul) şi o alta în meciul cu CFR Cluj (n.r. 2-2 la Piatra Neamţ). Întâlnim o echipă incomodă cu care anul trecut am făcut de două ori egal, nu am reuşit să-i învingem în nicio partidă. Deja mă gândesc la partida cu Ceahlăul, îmi doresc din tot sufletul o victorie şi să avem 3 din 3 după primele 3 etape”, mai spune antrenorul. De la sosirea la Tg-Jiu, Grigoraş a fost antrenorul care i-a făcut pe gorjeni să marcheze prima oară 4 goluri într-un meci cu Tg-Mureş, 5 cu Mioveni şi Chiajna şi chiar 6, cu U Cluj, în prima etapă.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: