Grigoraş vrea stabilitate şi la Pandurii

Stabilitatea la nivelul lotului, dar şi al băncii tehnice pare a fi secretul ascensiunii unei echipe în Liga I. O demonstrează exemplul echipei Oţelul Galaţi, prezentat de antrenorul Petre Grigoraş ca exemplu de urmat şi la Târgu Jiu. Oţelul se află pe locul I în prima ligă după o perioadă de cinci ani în care a schimbat doar doi antrenori şi în care lotul cu care s-a jucat a fost în cea mai mare parte acelaşi. Pandurii se află la polul opus, a schimbat 2-3 antrenori pe an, cu excepţia unui singur an, şi lotul de jucători a fost schimbat continuu, uneori fiind aduşi peste zece jucători noi.

Petre Grigoraş nu consideră o surpriză prezenţa Oţelului Galaţi pe locul I în prima ligă şi explică de ce echipa gălăţeană a putut ajunge acolo chiar dacă e una de provincie fără prea multe nume mari în lot. „Oţelul e lider surpriză dacă e să ne luam după nume, dar după evoluţie şi după joc nu este o surpriză spune Grigoraş precizând că Oţelul e o echipă care are aproape cinci ani de când jucătorii de acolo evoluează împreună şi doi ani nu au mai pierdut nici un jucător.

Continuitatea aduce rezultate bune

Faptul că cei de la Oţelul nu au jucători de valoare care să fie de exemplu convocaţi la naţională este însă compensat de angajamentul de care dau dovadă la fiecare partidă şi determinarea cu care joacă, acestea fiind aspectele care în opinia lui Grigoraş i-au adus pe gălăţeni pe primul loc. „Ultimul exemplu e meciul cu Gloria Bistriţa când jucând 70 de minute cu un om mai puţin au dominat partida de la 0-1 şi norocul a fost de partea celui mai puternic şi care a dorit mai mult. Oţelul arată o mostră de forţă de grup pe care eu vreau să o impun şi la Pandurii”, a exemplificat tehnicianul pandurilor care a fost antrenor la Oţelul pentru trei ani şi jumătate.  Grigoraş consideră continuitatea ca fiind  principalul secret al reuşitei, mai ales la nivelul lotului de jucători dar şi al băncii tehnice: „Drumul a fost lung şi la Oţelul de s-a ajuns aici, şi acolo s-a plecat de la nouă puncte la un moment dat. În primul an am terminat pe locul nouă, al doilea pe locul cinci  şi a fost o perioadă destul de lungă nu a fost vorba de câteva săptămâni sau luni. A fost vorba de continuitate acolo, atât la nivel de bancă tehnică pentru că eu am stat trei ani şi jumătate iar Dorinel Munteanu are şi el deja un an şi jumătate, aproape doi de când este acolo. Dar continuitatea la nivel de lot a fost cea mai importantă şi seriozitatea din partea tuturor plus muncă multă şi poate şi şansa dar şansa ţine cu cel puternic”.

Îşi asumă un risc jucând pe un alt teren

Tehnicianul pandurilor speră ca prin aceleaşi secrete care le-a aplicat la Oţelul să aducă şi echipa din Târgu Jiu pe drumul cel bun. „Noi sperăm că se poate realiza această stabilitate şi la Pandurii de acum înainte. Într-adevăr nu prea a fost stabilitate trebuie să recunoaştem, nu o spun eu o spune statistica. Cert e că până la urmă va trebui să se întâmple şi lucrul acesta odată şi odată, indiferent de risc trebuie plecat de undeva de jos, de la un nivel scăzut şi încet pot creşte şi în valoare jucătorii  dar şi în joc”, a explicat ieri Grigoraş care crede că un prim pas spre stabilitate e colaborarea pe termen lung pe care o are cu Pandurii: ”Un prim pas către stabilitate este faptul că domnul Condescu a dorit o colaborare cu mine pe aproape trei ani. Sper să nu fie doar pe o hârtie. Al doilea pas este mutarea la Severin a echipei. Nimeni nu şi-ar dori să rişte să joace în altă parte pentru a fi demarate lucrările pentru renovarea terenului dă poată avea loc. Pentru a putea face terenul trebuie să joci cel puţin un tur sau un retur pe un alt teren străin”. Terenul de la Târgu Jiu va intra imediat în renovare totală acesta fiind nerefăcut din 1963 când s-a construit stadionul. Riscul de a juca pe un teren străin este destul de mare dar terenul de la Târgu Jiu trebuia refăcut pentru că era cel mai prost teren din Liga 1.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: