Guşiţă şi Bârcă se ceartă pentru gunoi

Primarul din Jupâneşti, Petre Guşiţă, este implicat într-un noi scandal...tot cu gunoaie. Primarul Ion Bârcă din Turburea a făcut plângere împotriva lui Guşiţă pentru că acesta nu a mai trimis maşinile de gunoi pentru colectarea deşeurilor, comuna devenind groapă de gunoi. Turburea, Jupâneşti, dar şi alte localităţi erau implicate într-o asociaţie prin care au achiziţionat un număr de patru maşini cu care urma să fie colectat gunoiul. Bârcă e cu atât mai supărat cu cât a cotizat cu cei mai mulţi bani.

Ion Bârcă, primarul comunei Turburea, este băgat până la gât în mizerie, la propriu, şi asta pentru că de când este primar, gunoiul a fost ridicat doar de două ori din comuna pe care o gospodăreşte. Acesta susţine că face parte dintr-o asociaţie constituită încă de pe vremea vechiului primar, asociaţie care are drept scop colectarea şi reciclarea gunoaielor menajere. Mai mult decât atât, primarul susţine că a contribuit cu suma de 22.000 de euro pentru constituirea asociaţiei însă aceasta nu-şi face treaba. „Pe vremea mandatului lui Iloiu s-a făcut un parteneriat între opt comune pentru colectarea gunoiului. Comuna Jupâneşti a fost aleasă ca lider de asociaţie care a primit patru maşini de gunoi cu care să strângă gunoiul din comune. Problema este că de când sunt eu primar, maşinile astea nu au colectat decât de două ori gunoiul pentru că nu vrea domnul primar Guşiţă. Am mai plătit şi 22.000 de euro ca să stau cu gunoiul în comună”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

Bârcă: El îngroapă gunoiul în pământ, eu ce să fac cu el?

Mai mult decât atât, primarul Bârcă a înaintat şi o plângere penală împotriva lui Guşiţă pentru că acesta refuză să-i rezolve problema gunoiului. „Joia trecută am făcut plângere penală la Parchetul din Târgu Jiu pentru că altă soluţie nu am. El îşi îngroapă gunoiul în pământ. dar eu ce fac cu el. Situaţia este foarte urâtă, am făcut sesizare şi la prefect şi mi-a promis că o să discute cu el. Eu am încercat să îi explic, dar nu am cu cine, ne certăm”, a precizat Ion Bârcă. Edilul din Turburea îi mai aduce o acuzaţie gravă primarului din Jupâneşti şi anume aceea că acesta i-ar fi cerut suma de 50.000 de lei pentru ca serviciul de salubrizare al comunei Jupâneşti să-i colecteze gunoiul din comună. „Guşiţă a venit şi mi-a cerut suma de 50.000 de lei pentru ca Salubri Jupâneşti, serviciul lui de salubrizare să-mi colecteze mie gunoiul şi normal că am refuzat. Ce, pe mine mă prosteşte Guşiţă? Nu a luat destui bani. Banii ăştia sunt bani publici şi nu-i dau lui Guşiţă. Eu aş fi vrut să-mi dea o maşină şi să colectez eu de câte ori vreau gunoiul cu ea şi plăteam eu tot”, a declarat Ion Bârcă.

Guşiţă neagă

Pe de altă parte, primarul Guşiţă neagă toate afirmaţiile lui Bârcă şi mai mult susţine că Turburea nu face parte din asociaţia respectivă şi că banii daţi au fost doar pentru constituirea proiectului asociaţiei şi atât. Pentru a putea face parte din asociaţia respectivă, Bârcă ar trebui să dea 50.000 de lei anual, lucru pe care l-a refuzat categoric. „Eu nu pot să-i rezolv problema pentru că el nu face parte din asociaţie, el a dat banii ăia pentru proiect, dar pentru a dispune de servicii trebuie să achite o taxă de 50.000 de lei anual. A refuzat, iar eu gratuit nu fac nimic. De banii care i-a dat a beneficiat de europubele, platforme şi altele. De maşini poate beneficia doar dacă plăteşte taxa”, a declarat Petre Guşiţă, primarul comunei Jupâneşti.

Edilul din Jupâneşti mai spune că el a venit cu varianta scrisă ca primarul Bârcă să preia o maşină în gestiune prin hotărâre de consiliu local, dar că cei din Turburea nu au ajuns la o înţelegere între ei. Cât despre plângere, el nu ştie să facă altceva”, a precizat Petre Guşiţă.

Cât despre primarul comunei Turburea, acesta spune că va încerca să caute sprijin la localităţile învecinate, Filiaşi sau Turceni, pentru a scăpa de gunoiul din comună.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: