Guvernul face noi tăieri din cheltuielile publice. Vezi de unde!

Companiile de stat şi instituţiile publice nu vor mai avea voie să angajeze case de avocatură, dacă au jurişti. Este o primă măsură propusă de ministrul Finanţelor, Florin Georgescu, pentru reducerea cheltuielilor publice. De asemenea, cheltuielile de protocol şi cele cu deplasările trebuie reduse cu 30%. "Societăţile naţionale, companiile naţionale şi societăţile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum şi regiile autonome, de subordonare centrală şi locală, care au înregistrat pierderi în anul precedent, nu pot achiziţiona tipărituri şi alte bunuri pentru zile festive şi onomastice", se mai arată în proiectul de Ordonanţă de Urgenţă propus de ministrul Finanţelor.

Guvernul de cere primăriilor să facă economii şi la studiile de fezabilitate: "Autorităţilor şi instituţiilor publice ale administraţiei publice centrale şi locale, indiferent de modul de finanţare şi subordonare li se interzice efectuarea de cheltuieli pentru achiziţionarea şi/sau elaborarea studiilor de prefezabilitate, a studiilor de fezabilitate şi a altor studii aferente obiectivelor de investiţii, dacă: a) în ultimii 5 ani bugetari au fost întocmite şi înregistrate în contabilitate studii având acelaşi obiect; în această situaţie se procedează la actualizarea studiilor existente; b) obiectivul de investiţii publice nu va putea fi inclus în programul de investiţii publice în anul bugetar următor".

În programul de investiţii publice vor fi introduse doar acele obiective /proiecte sau categorii de investiţii a căror finanţare poate fi asigurată integral, conform documentaţiilor tehnico-economice aprobate, în limitele de cheltuieli stabilite potrivit cadrului multianual de cheltuieli pe termen mediu şi/sau strategiei fiscal-bugetare.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: