Guvernul verifică furturile de lemne în Gorj

Furturile de material lemnos din județul Gorj nu sunt cunoscute numai la nivelul județului, ci și la București. Mai multe sesizări cu privire la furtul de lemne au fost trimise și la Ministerul Apelor și Pădurilor. Situația este cunoscută, cele mai multe probleme fiind semnalate în zona de munte, la granița cu județul Hunedoara.

Ministrul Lucia Varga a anunțat vineri la Târgu-Jiu că o echipă din minister va veni în această săptămână în Gorj să verifice aspectele semnalate. „Am primit la minister foarte multe reclamații de furt de lemne. Am vorbit și cu cei de la Direcția Silvică. Probleme sunt la ocoalele private, din ce am înțeles de la Direcția Silvică. Sunt controale în derulare și nu am încă finalizare la acestea. Am dispus verificări la Gorj, dar avem foarte multe controale în țară, însă în maxim 2 săptămâni trebuie finalizate și acestea. Sunt situații în care într-un ocol s-a furat cât era cota întregului județ de tăiat. Sperăm să nu fie și în Gorj aceste probleme. Sunt aceste situații în zonele de graniță și în zona de munte vecină cu Hunedoara”, a precizat Lucia Varga.

Ministrul Lucia Varga a purtat discuții cu cei de la Direcția Silvică și pentru modificarea codului silvic. Gorjul este al 19-lea județ unde sunt analizate noile modificări.

Vizualizări: 265

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: