Hanu: Ambiţiile noastre sunt să luăm 60% la europarlamentare

PSD Gorj şi-a propus un target de 60% la alegerile europarlamentare, enorm dacă ţinem cont de faptul că USL abia a luat acest procent acum doi ani în Gorj, înainte de guvernare. Primarul din Motru, Dorin Hanu, este optimist şi crede că buna organizare a partidului va contribui la acest rezultat.

Reporter: Se apropie alegerile europarlamentare, ce procent credeţi că va reuşi PSD să obţină la Gorj?

Dorin Hanu: Nu ştiu la nivel de judeţ, dar eu cred că la Motru luăm peste 60%. Astea sunt ambiţiile noastre şi procentul pe care ni l-am propus. Mă bazez pe organizaţia PSD din Motru care are peste 2500 de membri şi pe faptul că, la vot, se ştie foarte bine că prezenţa la europarlamentare este foarte mică. Eu cred că, la ora actuală, Partidul Social Democrat este cel mai bine organizat şi numai dacă scoatem membrii noştri la vot putem să obţinem procentul pe care l-am menţionat.   

Rep.: Procentul de 60% înaintat de domnul Călinoiu la nivel de judeţ vi se pare unul realist?

D.H.: Mi se pare realist având în vedere că şi la nivel de judeţ PSD este foarte bine organizat, şi în alte localităţi, nu numai la Motru. Sigur, eu cred şi sunt convins că prezenţa va fi cea care va face diferenţa. Dacă partidele sunt bine organizate şi scot oamenii la vot, sigur că procentajul este în funcţie de felul cum se organizează fiecare organizaţie în parte.

Rep.: Au trecut doi ani de când PSD se află la guvernare. A crescut sau a scăzut încrederea electoratului în partid? 

D.H.: Eu nu pot să fac concluzii proprii, ci ceea ce văd în sondajele de opinie făcute de firmele specializate. Toate firmele de specialitate dau un procent de creştere a PSD în această perioadă şi la încrederea în domnul prim-ministru Ponta. În toate sondajele avem 40-42% şi chiar mai multă încredere de la electorat, ceea ce denotă că ne-am cam păstrat procentul pe care l-am avut acum doi ani. La Gorj, nu ştiu, nu s-a făcut sondaj de opinie dar nu văd motive ca Gorjul să fie diferit de celelalte judeţe ale ţării.

Rep.: Dintre membrii PSD care şi-au exprimat intenţia de a candida la Senat, cine are cele mai mari şanse?

D.H.: Cele mai mari şanse le au domnul Cârciumaru şi domnul Călinoiu. Acum nu ştiu dacă vor candida. Sunt foarte bine priviţi de către electoratul PSD.

Rep.: Dacă veţi fi întrebat, pe cine o să susţineţi pentru postul de senator?

D.H.: Pe Ion Călinoiu. Îl consider cel mai reprezentativ. Toţi sunt valoroşi, totul depinde de candidaturi, dar din punctul meu de vedere cel mai valoros este preşedintele Consiliului Judeţean. Eu nu-mi doresc să plece la Senat, mi-aş dori să rămână în continuare preşedintele Consiliului Judeţean chiar i-am transmis chestia asta, dar dacă va dori să candideze îl voi sprijini în totalitate.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: