Hanu vrea în Biroul Executiv al PSD

Primarul municipiului Motru, Dorin Hanu, râvneşte la un post în PSD, dar nu are loc de cei care au intrat „pe uşa din dos“. Declaraţia are loc în contextul viitoarelor alegeri din PSD dar şi după ce mai multe persoane fără activitate în partid au fost numiţi în funcţii fruntaşe. Hanu a mai spus că preşedintele Florin Cârciumaru i-a promis că de aici înainte toate deciziile vor fi luate după discuţii cu membrii partidului.

„Eu, în calitate de preşedinte la PSD Motru, am considerat că trebuie să aştept conferinţa judeţeană de alegeri pentru a fi validat într-o funcţie în Biroul Executiv, în vreme ce alţii, ajunşi în partid pe uşa din dos, au fost numiţi pe un criteriu care nu mi se pare corect”, a spus Dorin Hanu la Radio Infinit.

„Am solicitat să fie transparenţă“

„Am solicitat să fie transparenţă, să fie o discuţie în care să fim implicaţi cu toţii, iar includerea în Biroul Executiv să se facă pe bază de vot, nu prin numirea unora sau altora indiferent de funcţia pe care o au în organizaţia judeţeană“, a mai spus Hanu referindu-se la noile numiri făcute la PSD. Este vorba despre Bebe Ionică sau Laurenţiu Ciurel care sunt vicepreşedinţi la PSD, despre alegerea cărora nimeni nu a fost consultat.

„Nu mi s-a părut corect criteriul prin care ei au fost promovaţi în anumite funcţii fără să fim consultaţi toţi“, a mai spus Hanu.

Promisiuni de la Cârciumaru

Hanu spune că ar vrea să facă parte din Biroul Executiv însă printr-o conferinţă la care să fie validat, nu aşa cum s-a întâmplat cu unele numiri în PSD. „Eu sunt din martie 2009 preşedintele PSD Motru şi nu fac parte din Biroul Executiv şi mi se părea şi corect să nu fac parte atâta timp cât nu s-a făcut o conferinţă prin care să fiu validat. Dar de ce alţii, care au venit prin uşa din dos au fost validaţi. Asta a fost discuţia pe care am avut-o eu cu dânşii şi cred că a fost o discuţie pertinentă bazată pe fapte concrete. Mie îmi place să vorbesc decât pe fapte“, a supus supărat Hanu.

„Mi s-a promis ca începând din acest moment, de către domnul preşedinte Cârciumaru, că totul se va face pe bază de dialog şi negociere“.

„Nu e corect ca in Biroul Executiv să participe foarte mulţi membri care nu au în spate voturi. Sunt foarte mulţi în Biroul Executiv care iau decizii în numele unei organizaţii sau în numele cetăţenilor, iar ei nu au participat niciodată la un scrutin direct, adică să fie ei cei care reprezintă partidul într-o relaţie cu cetăţenii. Sigur că normal este să fie câţi mai mulţi primari, dar dacă delegaţii la conferinţă nu sunt de acord cu ce propunem noi, eu nu am nimic împotrivă. Dar doresc ca tot ce se face la această conferinţă judeţeană să fie transparent, pe înţelesul tuturor astfel încât nimeni să nu poată comenta la sfârşit că s-au făcut aranjamente sau şmecherii pentru a fi x sau y preşedinte vicepreşedinte sau membri. Doresc ca tot acest act ce se numeşte conferinţă judeţeană să se facă transparent şi toţi cei care participă acolo să fie convinşi că totul s-a făcut egal şi cu spiritul democraţiei“, a încheiat Hanu.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: