Hei, șofer, șofer, șofer. Viață plină de mister.

Știți legenda aia care spune că oltenii din Olt sunt șoferi extrem de proști pentru că nu prea au orașe mari în județ unde să exerseze arta mânuitului covrigului? Sau despre Timiș se spunea asta? În fine…

Iuliu Maniu. Coafura polițistei din intersecție rezistă. Se circulă neașteptat de lejer pe toate cele trei benzi pe sens. La un moment dat, exact în fața mea, un Polo cu număr de Olt vrea să treacă de pe banda 3 pe banda 2 ca să câștige două locuri mai în față la semafor. O face brusc, atât de brusc încât cred că s-a surprins și pe el însuși. Culmea este că, de vreo două secunde, în dreapta lui exista deja altă mașină pe care nebunul cu număr de Olt nu pare s-o fi văzut. Lovește, deci, cu putere ușa din spate stânga (!) a Loganului care circula regulamentar, în treaba lui. Când trec pe lângă cei doi, la verde, îl văd pe șoferul de Olt lovindu-se cu palma peste cap. Deși a fost o palmă puternică, mă îndoiesc că i s-a zdruncinat ceva prin carcasă.

Trec 5 minute, Știrbei Vodă. Se circulă ca dracu, bară la bară pe toate benzile. Mă oftic că n-am diesel, ca să nu mai trebuiască să apăs accelerația când mai înaintez câte doi metri, la fiecare două minute. Mă uit plictisit în oglindă și văd un scuterist hotărât să treacă printre mașinile din coloană. Inevitabil, în fața mea cu vreo trei lungimi de mașină (deci cu fix trei mașini), pe stânga, un domn semnalizează dreapta (deși n-avea unde să se ducă) și își manifestă intenția de a schimba banda scoțând botul mașinii spre axul dintre benzi. Suficient cât să pună o piedică ștrengărească, cu aripa dreaptă, scuteristului grăbit de care vă ziceam. Previzibil, legile fizicii se aplică la fel ca și în Slatina: scuterul se oprește în tablă; nu însă și motociclistul, care plonjează în față și descrie un superb arc peste timp capotă. Se rostogolește frumos, parcă studiat, pe asfalt. După câteva zeci de secunde, se ridică amețit și se holbează interzis, nici măcar nervos, la șoferul care voia să schimbe banda, deși ambele benzi duceau în aceeași direcție (la fel ca în cazul A, de pe Iuliu Maniu). Inutil să vă mai spun că și mașina împiedicătoare avea tot număr de Olt.

De ce sunt șoferii de Olt atât de idioți? Știți vreunii mai răi? Aștept răspunsurile voastre pe adresa redacției, cu excepția cazului în care răspundeți că cei mai proști sunt ăia din Gorj.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: