Hidişan şi Martinovic au semnat contractele cu Pandurii

Florin Hidişan este primul jucător dintre cei care s-au pregătit cu Pandurii care a semnat deja contractul cu echipa din Târgu Jiu. Hidişan a precizat că se bucură că va juca la Pandurii pentru că este una dintre echipele care a insistat foarte mult pentru transferul său, el alegând oferta gorjenilor pentru că a însemnat foarte mult că a fost dorit aici. Hidişan era dorit la Pandurii de un an de zile, atunci făcându-se o ofertă clubului UTA dar aceasta fiind refuzată. Pentru că jucătorul a refuzat atunci să prelungească contractul cu gruparea din Arad el a fost suspendat.

Reporter: Transferul tău e unul dorit de mai multă vreme, când ai aflat pentru prima dată că eşti dorit de Pandurii?

Florin Hidişan: Ştiu că au fost discuţii pentru mine să vin aici în urmă cu un an de zile. Ştiu că au făcut o ofertă foarte avantajoasă clubului pentru mine, eu eram încă sub contract cu UTA şi ştiu că m-au dorit foarte mult Pandurii.

Rep.: Şi care a fost motivul pentru care nu ai fost lăsat să pleci, te voia şi Dinamo la un moment dat şi ai avut şi alte oferte?

F.H.: Da, au fost mai multe echipe din Liga I care m-au dorit, Dinamo, Timişoara, Vaslui, Pandurii şi Urziceni şi chiar alte echipe care m-au dorit. Dar fiind sub contract cu UTA nu mi s-a permis să plec. Conducerea de atunci a clubului nu a dorit să ma lase să plec, nu am avut nici o soluţie decât să rămân acolo şi să aştept acolo o nouă ofertă. Nu am găsit nici un fel de înţelegere atunci, am vorbit la vremea respectivă cu domnul Bara dar, din păcate dânsul nu mai activa la club ca preşedinte, şi-a dat demisia şi au fost multe lucruri care s-au întâmplat la vremea respectivă la noi la UTA şi a fost o situaţie destul de complicată acolo iar la persoanele care au venit şi au preluat clubul, practic nu s-a găsit înţelegere la acea vreme chiar dacă echipele care mă doreau erau dispuse să plătească bani mulţi pe mine. Să dai 4-500.000 de euro pentru un jucător a cărui echipă a retrogradat înseamnă ceva şi practic clubul se putea folosi de acei bani care acolo erau bani buni, puteau să-şi ia jucători sau diverse alte lucruri care puteau fi făcute. Dar n-am găsit înţelegere şi nu am avut ce să fac.

Rep.: Dar de ce crezi că nu au dorit să te lase să pleci, de ce ţi-au pus atâtea piedici, au fost probleme cu clubul?

F.H.: Nu au fost altfel de probleme între mine şi club. Sunt foarte multe necunoscute şi pentru mine.

Rep.: Nu consideri acum că ţi s-a pus practic o piedică în carieră?

F.H.: A fost o perioadă grea şi foarte dificilă şi nu aş dori la nimeni să treacă prin aşa ceva, nici măcar unui om pe care nu l cunosc sau nici unui duşman n-ar trebui să-i doreşti să treacă prin asemenea momente şi clipe cum am trăit şi cum le-am simţit eu. E greu să stai departe de fotbal şi să nu joci şi să te pregăteşti de unul singur.

Rep.: Practic ce ai făcut tu în acea perioadă, te-ai putut antrena la echipa a doua?

F.H.: M-am mai pregătit o perioadă la echipa a doua dar era de juniori, ce să mai fac acolo- Foarte puţin timp am fost acolo. În cuvinte nu se poate spune uşor şi nimeni nu poate să simtă ce am simţit eu acolo. A fost foarte greu dar cu ajutorul lui Dumnezeu, cu credinţă şi cu speranţă, am crezut că pot să revin şi să o iau de la început şi să revin. Asta m-a întărit şi m-a ajutat să trec peste momentele grele. Nu mi-a fost deloc uşor să îmi fac antrenamentele şi să fac ceva pentru a mă pregăti.

Rep.: Dar ştiai că după această perioadă poţi să mergi la orice altă echipă?

F.H.: Eu am plecat de la UTA jucător liber după ce am depus memoriu că nu am mai fost plătit. Puteam să fac mai devreme dar aveam nişte clauze care au făcut să nu se îndeplinească termenul.

Rep.: Despre Pandurii ce ştiai atunci când ai aflat că eşti dorit aici, ai încercat să afli mai multe despre echipă?

F.H.: Îl ştiam pe domnul Condescu care se ocupă de tot la echipă. Ştiam cine e antrenorul, pe atunci era Eugen Neagoe, ştiam şi unii dintre jucători.

Rep.: Şi ce ţi-ai propus să faci acum că eşti la Pandurii, ce obiective personale ai?

F.H.: Îmi propun în primul şi în primul rând să fiu sănătos. Asta îmi doresc cel mai mult şi cel mai mult. Atunci când eşti sănătos se spune că le poţi face pe toate. Dacă eşti sănătos poţi să te şi antrenezi, poţi să şi joci şi poţi face progrese. Acesta zic eu că este cel mai important lucru din viaţa şi cariera unui sportiv, sănătatea şi continuitatea. Dacă eşti sănătos şi ai continuitate şi poţi să munceşti, atunci poţi ajunge la un nivel de pregătire foarte bun, poţi să te simţi bine şi să fii apt. Lucrurile sunt pe drumul bun atunci, chiar dacă mai sunt momente sau etape când probabil mai intri într-o oarecare criză de formă sau un con de umbră pentru că la fiecare sportiv sunt şi astfel de momente. Dar atâta timp cât eşti sănătos şi îţi dai silinţaşi ai ambiţie să revii pe drumul cel bun pe care ţi l-ai propus şi-l doreşti şi intri din nou în formă cu forţe proaspete.

Ieri a semnat şi Martinovic

Sârbul Novak Martinovic a ajuns la un acord cu Pandurii încă de la finalul stagiului din Antalya dar mai avea de perfectat ultimele detalii contractuale. Ieri acesta a semnat contractul cu Pandurii pentru următorii trei ani şi jumătate, fundaşul putând fi o soluţie de rezervă pentru apărarea echipei lui Sorin Cârţu, tehnicianul precizând că nu doreşte să strice omogenitatea lotului actual: „Lotul este echilibrat, s-a echilibrat acum mult mai bine cu încă un jucător în zona de apărare, Martinovic, care este un jucător luptător. Eu aş fi vrut să văd mai mulţi jucători pe acest post dar, din păcate, a fost singurul pe care l-am văzut acolo. A intrat bine în meciuri, ştie ce să facă cu mingea şi nu e rău dar aş fi vrut să am mai multe posibilităţi de a alege. El poate fi o soluţie când va fi nevoie pentru că la momentul acesta nu vreau să intru în omogenitatea lotului actual”. Dintre jucătorii care s-au pregătit cu Pandurii, încă mai poartă discuţii cu conducerea clubului Ionuţ Luţu precum şi portarul Cătălin Mulţescu.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: