Hidroelectrica, răpusă de băieţii deştepţi

Hidroelectrica, una dintre cele mai mari companii energetice din ţară, este din nou în insolvenţă, dar subiectul nu este în vizorul politicienilor, ocupaţi cu formarea de noi majorităţi pentru susţinerea Guvernului Ponta.

Băieţii deştepţi, fără ghilimele de rigoare, au câştigat lupta cu Hidroelectrica, compania pierzând recursurile de la Curtea de Apel Bucureşti. Au fost câştigate şi recursurile la denunţarea contractelor directe cu traderii de energie. Hidroelectrica trebuie să le plătească acestora 1,3 miliarde de lei, adică aproape 300 de milioane de euro. Înainte de decizia judecătorilor, în spaţiul public apăruse varianta divizării companiei, în Hidroelectrica ce conţinea hidrocentralele vechi şi neprofitabile şi Hidroenergetica, ce urma să fie performantă. Astfel, cei care câştigau procesele luau partea neviabilă din Hidro şi hidrocentralele bune erau salvate. În  aceste condiţii dispăreau 1500 de locuri de muncă, dar reîntoarcerea la insolvenţă înseamnă tot restructurare. Directorul din cadrul Departamentului pentru Energie, Gabriel Dumitraşcu, a declarat că se caută soluţii extraordinare pentru a ataca decizia. El a mai spus că nimeni nu ştie exact situaţia în care se află Hidroelectrica până la sosirea deciziei Curţii de Apel. Singurul lucru cert este că Remus Borza revine la conducerea companiei, fiind administratorul judiciar. De asemenea, listarea companiei programată pentru luna iunie a acestui an nu va mai avea loc. Ziarul Bursa a scris că băieţii deştepţi din energie au contestat ieşirea din insolvenţă a Hidroelectrica pe motiv că nu se finalizaseră, la data respectivă. 26 iunie 2013, procesele referitoare la despăgubirile solicitate de ei.

REVENIRE

Imediat după aflarea deciziei Curţii de Apel Bucureşti de reîntoarcere a Hidroelectrica in insolvenţă, Remus Borza a revenit la companie in calitate de administrator judiciar. Acesta a declarat pentru HotNews.ro că a convocat deja pentru vineri prima Adunare Generala a Acţionarilor.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: