Hidrosind continuă protestele faţă de înfiinţarea companiilor energetice

Federaţia Sindicală a producătorului de electricitate Hidroelectrica, Hidrosind, a anunţat joi că a depus la Registrul Comerţului cereri de intervenţie împotriva cererilor de înregistrare a proiectelor de divizare / fuziune a societăţii.

Astfel, în urma şedinţei din  7 octombrie a Consiliului de Administraţie al Hidroelectrica, "deşi nu s-a putut lua o hotărâre valabilă la oră şi locul convocării, în mod abuziv au fost aprobate noile proiecte de divizare / fuziune ale societăţii în vederea aplicării HG 56/ 2010 privind restructurarea sectorului de producţie al energiei electrice prin înfiinţarea Electra şi Hidroenergetica" 
  
Câteva zile mai târziu, în 12 octombrie, la Oficiul Registrului Comerţului din Bucureşti au fost depuse cererile de retragere a vechilor proiecte, respectiv de înregistrare a noilor proiecte de divizare / fuziune.

"Toate acestea pentru a beneficia de prevederile proaspetei OUG 90 / 2010 privind modificarea şi completarea Legii 31 / 1990 a societăţilor comerciale în sensul deblocării instanţelor de judecată covârşite de mulţimea opoziţiilor depuse de sindicate, Fondul Proprietatea şi acţionari ai Fondului Proprietatea împotrivă înfiinţării celor două companii.  Luând act de situaţia creată,  sindicatele afiliate la Hidrosind au depus la Oficiul Registrului Comerţului cereri de intervenţie împotrivă cererilor de menţiuni făcute de Hidroelectrica. Urmare acestor cereri de intervenţie, publicarea noilor proiecte de divizare / fuziune nu va fi posibilă decât după ce instanţele de judecată se vor pronunţa în acest sens", se arată în comunicat.

Hidrosind a protestat încă de la început faţă de înfiinţarea celor doi mari campioni energetici, Electra şi Hidroenergetica. Sindicaliştii se tem că preţul de producţiei al energiei electrice ar putea creşte după înfiinţarea celor două companii.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: