I-a luat foc apartamentul

Noapte de coşmar pentru locatarii unui bloc din zona de sud a municipiului, care s-au trezit vineri seara cu foarte mult fum nu doar pe casa scării, ci şi în apartamentele lor. Locuinţa unui vecin de la etajul unu luase foc, fumul invadând apoi toată clădirea.

Iniţial nimeni din bloc nu şi-a dat seama că a izbucnit un incendiu. Cineva de pe stradă a observat fumul şi şi-a alertat părinţii care stăteau un etaj mai sus, după care oamenii au încercat să-şi salveze vecinul. „A venit vecina de la trei la mine la uşă şi mi-a spus că iese fum de la etajele de mai jos. Am coborât la unu şi am văzut că de acolo ieşea fumul. Am luat două găleţi cu apă, am spart uşa cu piciorul, dar atunci focul s-a aprins şi mai tare. Am aruncat apa, dar nu am putut să intru că vroiam să-l scot pe el”, a povestit Dumitru Croitoru, bărbatul care a încercat să-şi salveze vecinul.

Pompierii militari au fost cei care au reuşit să îl găsească pe proprietar la timp pentru a-l preda unei ambulanţe. Omul a fost dus la spital, toţi vecinii săi crezându-l aproape mort. Medicii spun însă că bărbatul, în vârstă de 53 de ani, îşi va reveni. A fost stabilizat la timp şi spre sfârşitul acestei săptămâni va fi „ca nou”, deşi vecinii lui nu uită că au fost la un pas de a-şi vedea locuinţele deteriorate din cauza lui. „Era beat când l-am văzut noi la uşă ultima dată. Voia să intre în apartament, dar nu prea reuşea. Nu ştiu cum luă foc, dar uite că ajunse fumul şi la mine în apartament, acum trebuie să renovez tot”, spunea o vecină de palier, cei de la parter temându-se că apa aruncată de pompieri se va infiltra până la ei. Niciunul dintre ei nu va putea fi despăgubit pentru că bărbatul nu are astfel de posibilităţi financiare. Pompierii au descoperit în apartamentul său un prelungitor electric topit, din el alimentându-se la un moment dat un reşou electric, un frigider şi un televizor.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: