Împărţirea consilierilor locali, mărul discordiei în USL

Uniunea Social Liberală nu a stabilit încă formula de împărţire a consilierilor locali motiv pentru care în unele localităţi au apărut deja dispute. Chiar ieri în cadrul unei şedinţe comune USL, preşedinţii de organizaţii au încercat să lămurească problema dar unii primari nu vor în ruptul capului să negocieze pe seama numărului de consilieri. Preşedintele executiv al PSD, Ion Călinoiu, spune că formula „magică“ pentru toată lumea este aceea care aduce cele mai multe voturi.

Preşedintele executiv al PSD, Ion Călinoiu, a declarat ieri că primarii trebuie să aibă listele gata până pe 25 aprilie. „Până a vorbi dacă sunt sau nu discuţii în interiorul partidului pe această temă, primarii trebuie să stabilească listele de consilieri până pe data de 25 aprilie. Cert este că dispare chestiunea aceasta cu împărţirea consilierilor, vrem formula care va aduce cele mai multe voturi, vrem să eliminăm algoritmii aceştia”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj.

Ciocea a cedat un consilier

Vicepreşedintele PSD Gorj Ion Ciocea, spune că proporţia consilierilor locali din USL va fi stabilită de preşedinţii organizaţiilor locale din fiecare localitate în parte iar acolo unde sunt neînţelegeri vor interveni şefii. Până una alta, primarul Ciocea a fost de acord că cedeze PNL-ului un singur post de consilier local. „Am stabilit ca această problemă să fie lăsată la latitudinea preşedinţilor de organizaţii locale. Trebuie să se înţeleagă între ei altfel de ce ne-am mai unit. PSD-ul are nouă consilieri locali în Bustuchin, PC are unu, PNL are unu şi PDL are doi. Am hotărât să le mai dau unu <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la PNL să rămână ei cu doi şi PC-ul cu unu care va ocupa locul 3 pe listă”, a declarat Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

Primarul Paicu nu renunţă

Cel care nu vrea în ruptul capului să renunţe la actuala proporţie este primarul din Băleşti, Aristică Paicu. Acesta spune că nu va accepta să se modifice numărul de consilieri pe care PSD-ul îi are în localitate. „Noi avem zece consilieri locali, PNL-ul are doi, PDL are doi şi PRM are unu. Eu cred că se vor păstra aceleaşi proporţii, povestea cu jumătate-jumătate se exclude fără discuţii. Nici vorbă de alte modificări, nu este corect”, a declarat Aristică Paicu, primarul din Băleşti.

2 la 1 la Bumbeşti Jiu

Primarul din Bumbeşti Jiu spune că în localitatea pe care o conduce nu vor fi probleme. S-a stabilit deja formula şi nu a avut nimeni nimic de obiectat. „Proporţia va fi de 2 la 1, 2 ACD şi 1 PSD. În primele 12 locuri o să fie cel de la PC.  Aşadar va fi practic actuala proporţie, şapte consilieri PNL, patru PSD şi unu PC. De la locul 12 în sus formula va fi 1 la 1”, a declarat Bobaru, primarul din Sadu.

Bătălie la Aninoasa

Lucrurile se complică puţin în localitatea Aninoasa pentru că aici există în momentul de faţă o egalitate în ceea ce priveşte numărul de consilieri locali PNL, PSD şi chiar PDL. Primarul Ilie Petroi nu a dorit să comenteze asupra formulei luate în calcul declarând că situaţia va fi definitivată săptămâna viitoare. „În momentul de faţă PNL are patru consilieri, PSD are patru, PDL are patru şi PRM are unu. Nu s-a stabilit concret ce formulă va fi luată în calcul, vom afla săptămâna viitoare”, a declarat Ilie Petroi.

LISTE

La Târgu Jiu, PNL va avea doar trei consilieri locali, iar acum au doi. PNL a primit promisiunea că va numi viceprimar la primăria Târgu Jiu. Acesta ar putea fi Matei Nădrag, preşedintele PNL Târgu Jiu.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: