Începe şi al doilea proces pentru fostul primar Troacă

Un verdict definitiv al Curţii de Apel Craiova face posibilă începerea anul viitor, cel mai probabil, a procesului în care fostul primar de la Padeş, Gabriel Mihăiţă Troacă, a fost trimis în judecată alături de mai multe persoane pentru nişte subvenţii ilegale încasate de acestea de la APIA.

Iniţial, fostul edil şi restul inculpaţilor au contestat rechizitoriul procurorilor DNA şi, în urmă cu un an, au obţinut la Tribunalul Gorj o decizie prin care anchetatorii erau obligaţi să refacă materialul probator sau să închidă dosarul. În luna aprilie, DNA a trimis instanţei o ordonanţă de remediere a neregularităţilor şi, astfel, procesul putea să înceapă.

„Constată remediate neregularităţile din rechizitoriul nr. 644/P/2014 din 15.06.2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, astfel cum acesta a fost completat prin ordonanţa de remediere a neregularităţilor din data de 02.04.2018 şi dispune începerea judecăţii în cauză cu privire la inculpaţii Argintaru Niţă, Paulescu-Buican Nistor, Troacă Mihăiţă Gabriel, Nicolescu Ion, Stoicănel Haralambie, Băloi Ion, Ordeanu Adrian, Băloi Cosmin, Nicolescu Ilie Claudiu, Guran Codruţa Ilona şi Curelea Gheorghe”, a decis în luna iunie instanţa de la Târgu Jiu. 

Inculpaţii au contestat şi această decizie, în speranţa că la Curtea de Apel vor întoarce din nou dosarul la DNA, dar acum judecătorii au decis că toate actele sunt în regulă şi procesul poate începe. Ca urmare, în prima parte a anului viitor ar putea fi programat primul termen în acest dosar, dosar care este cam ultimul pe care DNA l-a înaintat spre Tribunalul Gorj pentru judecată, „lupta anticorupţie” părând cam finalizată la nivel de judeţ.

Procesul vizează o fraudă de circa o jumătate de milion de lei pe care inculpaţii ar fi încasat-o ilegal drept subvenţii de la APIA cu ajutorul unor adeverinţe falsificate. Falsificarea documentelor de acest tip a fost o practică la nivelul Primăriei Padeş, de-a lungul anilor alte persoane, inclusiv din rândul APIA Gorj, ajungând chiar şi în spatele gratiilor pentru folosirea unor astfel de acte false.

Vizualizări: 622

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: