Închisoare cu suspendare pentru un angajat de la CE Rovinari

Verdict dat de magistraţii gorjeni într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Judeţean încă din primăvara acestui an, inculpatul fiind un angajat al Complexului Energetic Rovinari. Sebastian Vasile Bobei a fost acuzat de către procurori de comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Sentinţa pronunţată acum poate fi atacată cu apel, nefiind una definitivă sau irevocabilă.

Judecătorii au decis acum să îl pedepsească prin aplicarea unei pedepse privative de libertate, dar cu suspendarea executării vreunei zile de închisoare. Sentinţa decisă de magistraţi prevede o pedeapsă de trei ani, care va fi executată în cazul unei eventuale recidive. Inculpatul rămâne bun de plată, sentinţa prevăzând anume sume care vor fi luate de la acesta. De la Bobei vor fi confiscaţi 400 de lei, acesta urmând să suporte şi cheltuieli judiciare de 500 de lei.

Suma respectivă reprezintă o nimic toată, în comparaţie cu verdictul dintr-un alt dosar, pe civil, în care Bobei a fost obligat să restituie mult mai mulţi bani unui bărbat căruia îi vânduse un autoturism. „Constată nulitatea Contractului de vânzare-cumpărare pentru un vehicul folosit încheiat la data de 13.03.2010 semnat de pârâtul Bobei Vasile-Sebastian la rubrica „Semnătura vânzătorului” şi de reclamant la rubrica „Semnătura cumpărătorului”. Obligă pe pârâtul Bobei Vasile-Sebastian să-i restituie reclamantului preţul încasat în cuantum de 4000 euro ce va fi plătit în lei la cursul valutar din ziua plăţii efective. Obligă pe pârâtul Bobei Vasile-Sebastian să plătească reclamantului suma de 1705 lei, reprezentând cheltuieli de judecată”, se arată în verdictul din procesul civil, în timpul audierilor de la dosarul penal Bobei declarând că el se ocupă cu vânzarea unor maşini pe care le aduce din Germania în special.

CAZ

Suma confiscată prin sentinţa penală reprezintă banii pe care acesta i-a cerut de la un amic al acestuia pentru a fi daţi rezolvării unei „probleme” la Poliţia Rutieră. Bărbatul a negat acuzaţiile. „Este o înscenare pentru a se răzbuna pe mine. Mi-au promis că mă rezolvă ei pentru că îl ştiu pe un procuror de la Târgu Jiu. Păi ce dosar este acesta în care denunţătorul îşi pune martori cumnatul şi bunica- Aşa aduc şi eu 3-4 persoane şi pot să vă înscenez şi eu ceva dvs domnule preşedinte”, i-a spus Bobei judecătorului de caz.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: