Inculpaţii din dosarul Turceni-Rovinari cer refacerea cercetării

Judecătorii din dosarul Turceni-Rovinari au menţinut controlul judiciar pentru Dan Şova şi urmează să se pronunţe pe Rechizitoriu. Inculpaţii au cerut, la termenul din 6 noiembrie, restituirea dosarului la DNA pentru refacerea parţială a cercetării. Fostul premier Victor Ponta a refuzat, la ieşirea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), să facă declaraţii referitoare la cauză.

Dacă dosarul nu va fi restituit DNA pentru refacerea urmăririi penale, judecătorii vor trece la audierea părţilor. Următorul termen în dosarul Turceni-Rovinari a fost stabilit pentru data de 16 noiembrie.

Ponta nu vorbeşte despre dosarul său penal!

Deşi umbla toată ziua cu „corupţia-n gură” atunci când era în opoziţie sau în fruntea Guvernului, fostul premier Victor Ponta nu vrea să facă nicio declaraţie despre procesul pe care îl are pe rolul instanţei, vineri el prezentându-se la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fără să dea vreun răspuns la întrebările jurnaliştilor. Deputatul de Târgu Jiu s-a prezentat pentru prima dată în faţa magistraţilor care vor da verdictul în dosarul în care este inculpat şi senatorul Dan Șova, dar şi foștii directori generali de la fostele complexuri energetice Turceni și Rovinari, respectiv Dumitru Cristea, Octavian Graure şi Laurențiu Ciurel.

Ponta a fost citat să se prezinte vineri la instanța supremă, el fiind acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat și de Senior Parner la casa de avocatură a lui Dan Șova. Procesul respectiv se află în faza de Cameră Preliminară, ședința fiind secretă, departe de urechile jurnaliștilor inculpații solicitând judecătorului de caz trimiterea dosarului înapoi la DNA pentru refacerea anchetei, o decizie a instanței urmând să fie aflată peste zece zile, la termenul viitor, la cel de vineri instanța menținând controlul judiciar pentru Șova, ceea ce presupune că acesta nu are voie pe mai departe să ia legătura, sub orice formă, cu inculpatul Victor Ponta.

„Menţine măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpatul Şova Dan-Coman. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu, astăzi 6 noiembrie 2015. II. Amână pronunţarea asupra competenţei şi legalităţii sesizări instanţei, administrării probelor şi efectuării actelor de urmărire penală la data de 16.11.2015”, a decis instanța supremă.

La ieşirea din sala de judecată Ponta nu a răspuns la întrebările jurnaliştilor, urcând grăbit în Dusterul pus la dispoziţia sa de Serviciul de Protecţie şi Pază, ulterior presa relatând că fostul premier s-a dus la Timişoara. El a folosit un avion de linie al Tarom, cu aceeaşi cursă făcând deplasarea şi echipa de fotbal Dinamo București, care avea meci la Timișoara. Jurnaliştii din Banat relatează că la aeroport acesta ar fi fost aşteptat de socrul său, Ilie Sârbu, dar şi de un potent om de afaceri din zonă, cu care Ponta e în relaţii de prietenie.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: