„Inculpatul” Antonie revine pe cai mari în CE Oltenia

Suspendat din Directoratul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Antonie a contestat în instanţă decizia şefilor săi. Marţi, judecătorii gorjeni i-au dat câştig de cauză, sentinţa putând fi atacată.

Motivul pentru care Antonie a devenit „fost director” îl reprezintă condamnarea nedefinitivă, cu suspendare, pe care a primit-o în dosarul în care este inculpat alături de Laurenţiu Ciobotărică şi Dorina Jianu, pentru că a votat în favoarea plăţilor compensatorii ce i-au fost acordate lui Aurel Medinţu pentru a pleca din fruntea Diviziei Miniere.

Şefii săi au invocat şi faptul că Antonie mai este inculpat într-un al doilea dosar, ce vizează presupusa achiziţie ilegală a unor truse medicale şi furtunuri de stingere a incendiilor, în acest proces CEO constituindu-se parte civilă. Juristul companiei a explicat, marţi, la instanţă că fostul director ar urma să îşi primească toate salariile la zi dacă la finalul proceselor penale în care este implicat va dovedi că este nevinovat.

Avocatul lui Antonie, Constantin Groza, a menţionat însă că procedura suspendării nu există în cadrul CEO, ceea ce presupune că fostul director ori este dat definitiv afară ori repus în drepturi.

„Respinge excepţia inadmisibilităţii. Admite acţiunea. Anulează hotărârea nr. 51/11 decembrie 2017 emisă de Consiliul de Supraveghere al SC COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA SA şi dispune repunerea părţilor în situaţia anterioară emiterii acesteia. Obligă pârâta la 2480 lei cheltuieli de judecată către reclamant. Cu apel”, au decis marţi magistraţii.

Din 13 decembrie anul trecut, de când a fost îndepărtat din Directorat, Antonie a devenit consilier personal al managerului Sorin Boza, post în care a fost acceptat în ciuda problemelor penale pe care CEO le invocă la instanţă.

Vizualizări: 2,892

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: