Indemnizaţie dublă pentru aproximativ 30 de gorjence

Circa 30 de mame de gemeni din Gorj vor primi o indemnizaţie dublă pentru creşterea copiilor, după ce Înalta Curte de Casaţie a stabilit concret că trebuie acordate drepturile pentru fiecare copil în parte. Cuantumul maxim al indemnizaţiei pentru creşterea şi îngrijirea copilului pe care îl primesc unele  mame din judeţul nostru este de 3.400 lei.

Aproximativ 30 de gorjence, mame de gemeni vor primi indemnizaţie lunară pentru fiecare copil în parte. Acest lucru a devenit posibil după ce Înalta Curte de Casaţie a stabilit interpretarea corectă a legislaţiei pentru creşterea copilului după ce unele instanţe de judecată au decis că indemnizaţia se acordă pentru fiecare copil în parte în timp ce altele au hotărât să acorde o singură indemnizaţie pentru o naştere indiferent dacă e vorba de un singur copil, gemeni sau tripleţi. Astfel, pentru copiii născuţi din sarcină multiplă, anterior adoptării Legii 239/2009 se acordă 600 lei pentru fiecare copil, începând cu al doilea copil în vârstă de până la doi ani sau, în cazul copilului cu handicap până la trei ani. La nivelul judeţului Gorj nu există cazuri de tripleţi. “În luna octombrie au fost efectuate plăţi pentru un număr de 2.774 beneficiari de indemnizaţie pentru creşterea şi îngrijirea copilului, dintre care 29 sunt beneficiari de indemnizaţie pentru copilul născut dintr-o sarcină gemelară, neexistând cazuri de tripleţi”, a declarat Gina Podaru, directorul Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale Gorj.

MAXIM

Mamele au posibilitatea să opteze pentru 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei. “La nivelul judeţului Gorj, cuantumul maxim al indemnizaţiei pentru creşterea şi îngrijirea copilului este de 3.400 lei, beneficiari ai acestui cuantum fiind un număr de 30 de persoane”, a mai precizat Gina Podaru.       

           

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: