Înfiinţarea Electra, amânată până la 1 Martie

Contestaţia formulată de Fondul Proprietatea împotriva CE Craiova a făcut ca înfiinţarea Electra să nu fie posibilă până la finalul acestui an, aşa cum fusese stabilit. Liderul Sindicatului Liber Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, a declarat că într-o şedinţă care a avut loc sâmbătă i s-a comunicat stadiul în care se află înfiinţarea marii companii energetice.

Liderul de sindicat a subliniat că Electra va fi înfiinţată pentru că sistemul minier şi energetic are nevoie de această nouă formă de organizare pentru a putea supravieţui. Contestaţia formulată de Fondul Proprietatea împotriva CE Craiova are termen de soluţionare 15 decembrie. Acesta a explicat faptul că pentru convocarea şedinţei Adunării Generale la CE Craiova pentru aprobarea reorganizării ar fi trebuit făcută cu 30 de zile înainte. Aşadar, în acest an nu mai este timp pentru acest lucru. Acesta a mai spus că li s-au prezentat o situaţie cu toate contestaţiile depuse împotriva companiei. Mitrescu afirmă că aproape 80 la sută dintre contestaţii sunt soluţionat favorabil celor două companii, Electra şi Hidroenergetica, alte 20 la sută sunt în curs de finalizare, cele mai multe fiind de la Hidroelectrica, şi doar un procent este rezolvat pentru Fond.

Fondul Proprietatea deţine o mare parte dintre acţiunile celor doi giganţi energetici, însă ar fi vrut şi mai multe, acesta fiind principalul motiv al contestaţiilor, şi mai apoi opiniile acestora potrivit cărora companiile nu ar fi eficiente.

Mitrescu a încheiat prin a spune că pentru anul viitor vor trebui depuse bilanţurile aferente anului trecut, iar ceilalţi paşi sunt făcuţi.

„Se mai întârzie cu înfiinţarea Electra până la 1 martie. Contestaţia împotriva CE Craiova va fi judecată pe 15 decembrie la Tribunalul Craiova. Anul acesta nu mai este timp pentru că ar fi fost nevoie de 30 de zile pentru convocarea AGA. Ce trebuie să se ştie este că Electra se va face, dar la 1 martie“, a spus Mitrescu.

Despre forma de organizare a companiei se ştie ca va fi pe sucursale dintre care patru vor fi la Gorj.

Vizualizări: 499

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: