Înfiinţarea firmei de pază a primăriei, verificată de Curtea de Conturi

Firma de pază „Publica Guard“ pe care primăria Târgu-Jiu vrea să o înfiinţeze pentru a încadra poliţiştii comunitari rămaşi pe dinafară nu a fost avizată de Ministerul de Interne, care se pare că a cerut Curţii de Conturi să-i verifice legalitatea. Primăria Târgu Jiu a făcut toate demersurile şi aşteaptă undă verde din partea ministerului pentru ca Publica Guard să poată prelua poliţiştii disponibilizaţi de Poliţia Comunitară.

Firma de pază a Primăriei Târgu Jiu nu va deveni funcţională începând cu data de 1 septembrie. Înfiinţarea SC Publica Guard SRL este îngreunată de către Ministerul de Interne care verifică legalitatea apariţiei tuturor firmelor de pază la nivelul primăriilor din ţară. „La ora actuală, firma de pază Publica Guard nu este funcţională deoarece nu am obţinut avizul de <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Ministerul de Interne. Am informaţii că Ministerul de Interne a făcut o adresă la Curtea de Conturi a României pentru a verifica dacă înfiinţarea firmelor de pază de către primării este legală sau nu. Mai multe primării din ţară au apelat la înfiinţarea societăţilor deoarece era singura portiţă pentru a nu-şi disponibiliza angajaţii. Doar în acest fel ne vom putea păstra angajaţii şi vom reuşi să asigurăm paza obiectivelor importante din municipiu“, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu. Firma de pază Publica Guard este o societate cu răspundere limitată al cărei capital este de 10.000 lei, sumă acoperită în totalitate din bugetul local. ,,În ceea ce depinde de noi am făcut toate demersurile pentru înfiinţarea acestei societăţi şi sperăm să obţinem avizul favorabil până la sfârşitul lunii septembrie. Noi am depus documentaţia la minister în jurul datei de 15 august, iar conform legislaţiei trebuie să ne răspundă în termen de 30 de zile,, a mai precizat Florin Cârciumaru.

Poliţiştii comunitari nu rămân fără serviciu

Poliţia Comunitară Târgu Jiu îi selectează, în această perioadă, pe cei 96 poliţiştii care vor rămâne în subordinea sa. Ceilalţi, circa 200 de poliţişti comunitari, nu vor rămâne fără loc de muncă şi vor preluaţi de către firma de pază. Până la devenirea funcţională a acesteia poliţiştii vor lucra în continuare la Poliţia Comunitară. „Toţi angajaţii Poliţiei Comunitare vor fi păstraţi în serviciu până la devenirea funcţională a firmei de pază. Poliţiştii disponibilizaţi vor fi preluaţi imediat de către Publica Guard, chiar dacă această societate ne va crea cheltuieli mari, în prima fază“, a declarat primarul Florin Cârciumaru.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: