Înfundă puşcăria pentru că „producea“ poliţişti

Fostul reprezentant al Biroului pentru romi din cadrul Primăriei Târgu Jiu, Iorgu Negrea, a rămas cu sentinţă definitivă şi în cel de-al doilea dosar penal pe care procurorii l-au instrumentat la adresa sa şi în care era acuzat de fapte de corupţie, la fel ca şi în primul.

Decizia magistraţilor nu îi este deloc favorabilă acestuia, bărbatul urmând să înfunde puşcăria ani buni de acum încolo. Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins recursul acestuia şi l-au admis pe cel al Parchetului, procurorii cerând anularea sentinţei date de Curtea de Apel Craiova, lucru care s-a şi produs. Ca urmare, sentinţa de trei ani stabilită în Bănie este înlocuită acum cu cea de 5,6 ani decisă la Tribunalul Gorj, în urma unui proces în care inculpatul nu a recunoscut niciuna dintre fapte, spre deosebire de primul proces, în care a fost mult mai cooperant cu judecătorul de caz.

Producea poliţişti

Fost vicepreşedinte al Uniunii Romilor Creştini din România, Negrea a ajuns după gratii pentru că a eliberat adeverinţe false de rom unor tineri care au candidat la diferite şcoli ale Poliţiei Române, inclusiv la Academie, pe locurile rezervate minorităţii reprezentate de cel care va face puşcărie în următorii ani. De la 100 de lei la câteva sute de euro plăteau cei care doreau să devină romi de ocazie, o declaraţie pe proprie răspundere, un martor din familie şi o vorbă însoţită cu o hârtie de la Negrea fiind suficient pentru ca un candidat să fie admis pe locurile rezervate minoritarilor. Ulciorul nu a mai mers însă de multe ori la apă pentru că un tânăr care vroia să fie poliţist şi care picase examenul în 2009 a zis să îşi încerce norocul şi în 2010, numai că, atunci, i-a înscenat un flagrant lui Negrea. Bărbatul a fost prins de ofiţerii DGA primind 2000 de lei mită pentru a-i pune pile candidatului respectiv şi pentru a-i da adeverinţa cerută. Ulterior, la Parchet au venit alţi „romi”, unii dintre ei fiind deja poliţişti cu acte în regulă, admişi prin metoda adeverinţelor false.

ÎNCHISOARE

În primul proces pe care l-a avut pe rol, Negrea Iorgu a primit o condamnare de 4 ani, iar acum mai are de executat cinci ani şi jumătate, cel mai probabil el urmând să solicite cumularea pedepselor, pentru a face închisoare doar pentru perioada cea mai mare stabilită de instanţă.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: