Înşelaţi de mirajul slujbelor în străinătate

Peste 100 de gorjeni au fost înşelaţi de oferta unei societăţi care se ocupa cu plasarea şi recrutarea forţei de muncă peste hotare. Firma a fost depistată de Garda Financiară Gorj ca făcând evaziune fiscală.

În schimbul unor comisioane cuprinse între 200 şi 700 de lei, oamenilor li se promiteau locuri de muncă bine plătite în Cipru. Odată ajunşi la faţa locului însă, cele 155 de persoane s-au trezit însă cu nişte condiţii de muncă şi de cazare inacceptabile. Fapta firmei târgujiene a fost depistată de Garda Financiară, în urma unor sesizări primite din partea gorjenilor care s-au plâns Ambasadei României la Nicosia.

Ion Pupăzan, directorul Gărzii Financiare, spune că faptele respective s-au petrecut în perioada 2008-2009: „Societatea respectivă nu a condus evidenţe contabile din aprilie 2008 şi n-a declarat că a încasat suma de 33.320 lei, prejudiciind astfel statul cu 11.610 lei”.

Tot la prejudicierea statului a contribuit şi-o firmă din Leleşti, care a emis 78 facturi fiscale în valoare de 301.163 lei, care au fost găsite ulterior la mai multe societăţi din Gorj şi Dolj. De emiterea facturilor respective se ocupau mai multe persoane care acţionau ilegal în numele societăţii respective. Conform datelor furnizate de reprezentanţii Gărzii Financiare, una dintre aceste persoane a emis 144 facturi fiscale în valoare de 639.702 lei şi în numele la alte 4 societăţi comerciale.

Alte nereguli depistate săptămâna trecută s-au înregistrat la o firmă care desfăşura activităţi de comercializare a cerealelor. Aceasta nu a recunoscut aprovizionarea a 54.000 kg porumb de la o societate din Craiova. Ion Pupăzan declară că s-a constatat funcţionarea ilegală a depozitului societăţii şi neînregistrarea facturilor de  chirie, fapt ce  a dus la prejudicierea bugetului statului cu 9.999 lei. În total, săptămâna trecută au fost verificaţi 43 de agenţi economici, dintre care 29 au fost sancţionaţi contravenţional. De asemenea, au fost întocmite 6 acte de sesizare penală pentru infracţiuni de evaziune fiscală.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: