Însoţitorii persoanelor cu handicap din Bolboşi, neplătiţi de trei luni

Însoţitorii persoanelor cu handicap din comuna gorjeană Bolboşi nu şi-au mai văzut banii în ultimele trei luni de zile. Autorităţile locale motivează restanţele pe fondul lipsei banilor.

În comuna Bolboşi sunt în jur de 18 persoane care beneficiază de ajutor pentru îngrijirea persoanelor cu handicap. De mai bine de trei luni de zile aceştia nu şi-au mai luat niciun ban. „Am avut 19 persoane însă luna trecută au mai rămas 18 pentru că mai decedează şi atunci pierd ajutorul. E adevărat că nu şi-au luat banii pe ultimele trei luni”, a declarat Manuela Ciucui, contabil şef primăria Bolboşi.

Reprezentanţii primăriei le-au promis însă oamenilor că săptămâna aceasta îşi vor primi banii, inclusiv pe lunile din urmă. „Le-am spus deja că vor primii banii mâine inclusiv pe lunile restante. Asta a fost situaţia, nu le-am dat pentru că nu am avut bani, ce era să facem”, a adăugat Manuela Ciucui.

Suma pe care o primeşte însoţitorul unei persoane cu handicap se ridică la 534 de lei lunar, oamenii trebuind că ridice zilele astea în jur de 1.500 de lei.

Alţi primari se laudă că sunt cu plata la zi. „Eu când dau banii, primii sunt cei care beneficiază de ajutoare sociale de orice fel. Nu încape vorbă de restanţe la însoţitori. Sunt cu toate la zi”, a declarat Constantin Pârvulescu, primarul comunei Fărcăşeşti. Nici la Urdari, primarul nu concepe să nu le dea banii celor care beneficiază de ajutoare sociale. „Şi eu sunt cu toate la zi. Chiar de vineri cei care au dosar în plată au putut să-şi ridice banii”, a declarat Calotă Mihai, primarul comunei Urdari.     

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: