Inspectorul general Ion Işfan, acuzat de presiuni politice

Scandalul de la Padeş a continuat şi ieri! Chiar dacă şedinţa de schimbare a viceprimarului din Padeş, pedelistul Cristian Elena, cu pesedistul Mihai Argintaru, nu a mai avut loc, preşedintele PD-L Gorj, Dan Vîlceanu critică trimişii „PSD-ului“. Acesta spune că inspectorul general Ion Işfan era la Padeş pentru a pune presiune pe doi consilieri ce lucrează la şcoală, iar ceilalţi doi vicepreşedinţi ai PSD Gorj, Ciprian Florescu şi Alin Văcaru, „terminaseră treaba” la Consiliul Judeţean, respectiv Minprest.

Rep.: Domnule Vîlceanu, ce s-a întâmplat la şedinţa de Consiliu de la Padeş?

Dan Vîlceanu: Am avut de-a face cu o parodie pur şi simplu, pentru că dânşii au generat un proiect de hotărâre pentru schimbarea viceprimarului, mă refer la domnii de la PSD, şi când am ajuns acolo am găsit toată gaşca începând cu inspectorul şcolar Ion Işfan care nu avea ce face acolo, decât presiuni, domnul Văcaru, nu mai avea treabă pe la Minprest, rezolvase toate problemele, şi domnul Ciprian Florescu.

Rep.: De ce veniseră?

D.V.: Încercau să pună presiune pe consilierii PRM să voteze un proiect cu care ei nu erau de acord. Până la urmă am constatat că au venit cu lecţia neînvăţată, şedinţa nu s-a mai ţinut pentru că stăteau în biroul primarului Mihai Troacă şi nu voiau să intre în şedinţă. Am discutat cu secretarul primăriei, s-a făcut un proces verbal şi s-a constatat că şedinţa nu are cvorum ca să poată fi desfăşurată.

Rep.: Dar ce presiuni putea pune domnul Işfan?

D.V.: Inspectorul general şcolar era cu alte probleme acolo, deşi pe ordinea de zi nu era nicio problemă de şcoli, de învăţământ. Mi-a spus că era în trecere. Eu le-am spus că aroganţa asta ne-a cotat şi pe noi şi-i va costa şi pe ei. Unul din consilierii PDL e directorul şcolii, iar altul e profesor. Cam ce presiuni putea să facă domnul Işfan, ce putea să facă acolo?

Rep.: S-a mai spus că i-aţi obligat pe consilieri să vină cu demisiile în alb dacă trădează.

D.V.: Nu, nu există aşa ceva. Demisia în alb e un document nul.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: