Interesul naţional şi interesul profesional

Gabriel Oprea trebuie să demisioneze din funcţia de ministru de Interne şi nu din raţiuni politice. Lucrurile sunt destul de simple. Oprea a abuzat de funcţia de ministru pentru a avea coloană oficială la orice deplasare, fie ea în interes de serviciu, fie în interes personal sau de partid. Oprea vrea o muşamalizare a întregii poveşti, cel mai clar indiciu fiind faptul că procurorii nu au primit după cinci zile de la incident traseul ministrului de Interne. Practic, Oprea nu doar că ascunde adevărul de opinia publică, dar subalternii lui nu au curajul să îl spună procurorului de caz. Iar acesta este principalul motiv pentru care se impune demisia lui Oprea, pentru că ancheta este blocată.

Oprea a făcut o primă declaraţie publică la cinci zile după ce un poliţist care deschidea coloana oficială a murit în accident, căzând cu motocicleta într-o groapă, vremea fiind ploioasă. În declaraţie nu a spus de unde venea şi unde se ducea, doar că era o deplasare în interes profesional. Nu în interes naţional, cum ne obişnuise, dar nici nu a folosit termenul interes de serviciu. Interes profesional sună ceva mai vag, iar presa susţine pe surse că plecase de la un restaurant în care avusese o întâlnire de partid către un alt restaurant, însoţit de una sau două consiliere. Cu cât Oprea va ascunde mai mult adevărul, cu atât presa va fi îndreptăţită să dea informaţii pe surse, mai mult sau mai puţin reale.

Colegii de partid ai lui Oprea duc şi ei o campanie pe Internet, pentru a lua apărarea şefului lor. Încearcă să acrediteze ideea că Oprea pleca de la un serviciu secret, deci nu poate să spună public treaba asta. Sau că nu avea coloană oficială, doar că cei de la rutieră îi deschideau calea ca să nu se tamponeze cu careva. Şi multe alte bazaconii legate de vina mortului ori de prostia celor care îi cer demisia lui Oprea. Din păcate pentru Oprea, demisia este inevitabilă. Dacă avea ceva de spus în apărarea lui, ar fi spus până acum. Oprea a folosit coloana oficială pentru o deplasare privată, cu nişte dudui în maşină, aşa că mina de om serios nu va mai prinde la public. A gestionat povestea atât de prost încât nu este terminat doar el, ci şi partidul lui, ba chiar guvernul Ponta care se mai ţine doar în aţa UNPR. Dacă UNPR era o structură politică reală, i-ar fi putut supravieţui lui Oprea, dar fiind doar o strânsură, se va fâsâi odată cu demisia acestuia. Demisie care întârzie tocmai pentru că „sistemul” oricum hăituit de DNA nu îşi permite o astfel de pierdere.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: