Investiţia CEO în fotovoltaice, blocată la studiul de fezabilitate

Tot mai mulţi investitori se arată interesaţi să producă energie regenerabilă la nivelul judeţului Gorj. În prezent, se lucrează la identificarea unor suprafeţe de teren în zona Bolboşi, pentru înfiinţarea unui parc fotovoltaic. Şi conducerea Complexul Energetic Oltenia şi-a propus construirea unui asemenea amplasament anul acesta, însă  bate pasul pe loc. Proiectul este blocat la studiul de fezabilitate.

Un investitor din Târgu Cărbuneşti vrea să producă energie verde la Bolboşi, anunţă autorităţile locale. Are nevoie de circa două de hectare de teren, cât mai aproape de reţelele electrice, astfel încât costurile cu transportul energiei să fie minime. „Este la discuţii cu noi, dar trebuie să-i găsim terenul. Teren este, dar vrea neproductiv, şi aproape de reţea. Acum mergem pe identificarea posibilelor terenuri care s-ar preta. În domeniul nostru privat, pe islazuri, e cam mică şansa, fiindcă e departe de reţele. Trebuie să-şi facă şi drum de acces”, a spus Gheorghe Bilea, primarul comunei Bolboşi.

Managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, anunţa anul trecut, în urma unei vizite în China, că anul acesta complexul va construi un parc fotovoltaic de 10 MW. Aurel Medinţu, directorul Diviziei Energetice din cadrul CEO, spune că nu s-a renunţat la această investiţie, însă nu a putut să precizeze când vor demara lucrările de construcţie şi când va fi pusă în funcţiune. „Investiţia este în planul anual de investiţii şi este în curs de demarare a procedurilor. Nu s-a renunţat la acest proiect. Se va realiza undeva în zona gropilor de cenuşă care şi-au epuizat etapa de depunere de zgură şi cenuşă în zona Rovinari. Ştiu că este demarat studiul de fezabilitate şi sunt nişte etape de parcurs”, a declarat Aurel Medinţu, directorul Diviziei Energetice din cadrul CE Oltenia.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: