Investiţie de zeci de mii de euro, pusă pe butuci de primăria Târgu Jiu

Incineratorul ecologic achiziţionat de către Direcţia Sanitar Veterinară cu bani grei în urmă cu câţiva ani este pus la conservare de către conducerea unităţii. Dacă până acum au aşteptat să le fie alocaţi bani pentru a construi clădirea în care să fie montat, acum au banii, dar nu şi autorizaţia de construcţie pe care trebuie să o acorde Primăria Târgu Jiu.

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj a achiziţionat în urmă cu patru ani un incinerator ecologic a cărui valoare depăşeşte două miliarde de lei, cu fonduri SAPARD. Incineratorul este absolut necesar pentru ca laboratorul Direcţiei să obţină şi ultima acreditare europeană. În urmă cu trei ani au solicitat Primăriei Târgu Jiu autorizaţie de construcţie, primăria a emis documentul necesar, însă DSVSA Gorj nu dispunea de banii necesari. Acum, le-a fost alocată suma de două  miliarde de lei vechi în acest scop, însă nu au autorizaţia de construcţie pentru că cea emisă evident nu mai este valabilă. “Problema este că nu am dispus de fonduri financiare pentru a construi clădirea. Anul acesta avem prinse în buget două miliarde de lei şi sperăm că vom construi partea administrativă, incineratorul este dotat cu tot ce-i trebuie. Este important să-l montăm pentru că sunt foarte multe judeţe care au renunţat la incineratoare, dar noi, faptul că suntem acreditaţi, e ultima condiţie să primim acreditarea finală, cum s-ar spune. Trebuie o clădire nouă, cu un flux, cu un circuit aşa cum ne obligă legea“, a declarat Ion Iliuţă, directorul DSVSA Gorj

Speră să-l monteze până la sfârşitul anului

Incineratorul urmează să fie amplasat în spatele sediului DSVSA Gorj.Terenul pe care va fi construită clădirea unde va fi montat incineratorul ecologic, aparţine primăriei şi a fost atribuit cu titlu gratuit spre folosinţă Direcţiei Sanitar Veterinare. Conducerea unităţii speră ca Primăria Târgu Jiu să le acorde autorizaţia de construcţie cât mai repede pentru ca până la sfârşitul anului să termine construcţia noii clădirii. “Va fi lângă biobază. Am speranţa că până în luna noiembrie va fi pus în funcţiune. Avem ceva dificultăţi cu obţinerea autorizaţiei de construcţie, acum lucrurile sper să fie rezolvate, aşteptăm autorizaţia. Dacă aveam banii îl făceam până acum”, a mai spus Ion Iliuţă. Laboratorul Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj este acreditat din 2007 având peste 70 de metode acreditate după metodologia europeană. Incineratorul costă peste 30 de mii de euro.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: