Iohannis – democraţie şi seriozitate, Ponta - corupţie şi baroni

Preşedintele PDL Gorj şi copreşedinte al ACL Gorj, Dan Vîlceanu, a dat câteva motive pentru care ar trebui votat Klaus Iohannis pe 16 noiembrie, dar şi motivele pentru care nu ar trebui să ajungă preşedinte Victor Ponta. Dan Vîlceanu spune că Iohannis înseamnă democraţie şi o reprezentare serioasă a României în afara ţării, în timp ce Victor Ponta este identificat cu baronii, falimentul şi şomajul. 

Reporter: Cum vedeţi România în cazul în care câştigă Klaus Iohannis. Dar Victor Ponta?

Dan Vîlceanu: Dacă va câştiga Klaus Iohannis vom avea România lucrului bine făcut, o ţară în care cetăţenii sunt respectaţi, în care oamenii pot să-şi găsească un loc de muncă, o ţară în care poţi dezvolta fără teamă o afacere şi un spaţiu sigur pentru investitori. Vom avea o ţară în care soarele democraţiei va răsări în sfârşit şi românii îşi vor regăsi speranţa. Merităm un preşedinte care ne poate reprezenta cu seriozitate, viziune, prestanţă şi atitudine în Uniunea Europeană. Dacă va câştiga Victor Ponta el va continua construirea unei Români a baronilor şi a corupţilor, a şomajului şi falimentului, aşa cum se întâmplă de 2 ani şi jumătate. România cetăţeanului zdrobit şi îngenuncheat de un sistem comunistoid care distruge oameni şi nu ajută pe absolut nimeni.

Rep.: Enumeraţi trei motive, cele mai importante în opinia dvs., pentru care gorjenii ar trebui să-l voteze pe Klaus Iohannis.

D.V.: Alegerea lui Klaus Iohannis preşedinte va genera şi schimbarea actualului guvern care ne distruge ţara zi de zi, iar la nivelul judeţului vom scăpa de influenţa nefericită a lui Ponta, Călinoiu şi Ciurel asupra CE Oltenia. Un al doilea motiv este acela că Iohannis a demonstrat la Sibiu că este creator de locuri de muncă. Noi gorjenii avem nevoie tocmai de un astfel de om să ne conducă ţara pentru că, spre deosebire de Sibiu, unde nu există şomaj, în Gorj avem o cotă alarmantă. Dar, cel mai important lucru este acela că Iohannis poate pune capăt acestei crize de democraţie cu care ne confruntăm de când Victor Ponta conduce România. În Gorj democraţia a rămas un vis frumos, iar şantajul este onoarea PSD. Ultima ispravă este acea şedinţă a PSD unde au fost chemaţi toţi directorii şi ameninţaţi cu demiterea dacă nu aduc voturi pentru Ponta. 

Rep.: Şi trei motive pentru care gorjenii nu-l votează pe Victor Ponta?

D.V.: Victor Ponta nu trebuie votat pentru că a dovedit tuturor că este un om care doreşte desfiinţarea DNA şi scăparea baronilor PSD şi a altor corupţi care se află în vizorul justiţiei, de iminenta răspundere în faţa legii. Alegerea lui Victor Ponta va genera accederea pe cea mai înaltă funcţie în stat a unui om cu grave porniri dictatoriale care deja ne-a dovedit că nu are respect pentru democraţie, pentru statul de drept sau pentru demnitatea si drepturile omului. Şi ultimul motiv pentru un vot împotriva lui Ponta este că acesta ne-a demonstrat ce poate să facă pentru România în ultimii doi ani şi jumătate de guvernare. Deşi a promis un milion de locuri de muncă, a generat şomaj, aproape 40 de taxe aberante, peste 360 de mii de firme şi-au închis porţile, iar oamenii abia mai pot trăi de pe-o zi pe alta. De asemenea scoate România din UE şi o duce spre China şi Rusia.

Rep.: Domnule Vîlceanu, care este mesajul dvs. pentru gorjeni?

D.V.: Am un singur mesaj pentru cetăţeni: nu vă fie teamă pentru că fiecare gest jenant făcut de PSD va fi penalizat. Dacă am ajuns în 2014 să ne fie teamă să votăm sau să nu putem vota vă daţi seama ce efect are Ponta asupra ţării. Dar eu sper că oamenii vor avea curajul să ignore ameninţările şi şantajul PSD. În cabina de vot nimeni nu poate să vadă cu vine votezi. PSD le spune oamenilor că vor şti cum au votat pentru că se vede prin buletinul de vot unde pui ştampila. Nu-i credeţi! Orice votant poate plia buletinul de vot astfel încât să nu se vadă. Trebuie să voteze pentru că iată, în diaspora oamenii vor să voteze, dar Ponta nu-i lasă. Mergeţi la vot şi votaţi o Românie unde nu există frică decât de lege, nu de baroni!

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: