Ion Caramitru şi Sorana Georgescu – Gorjan, la Târgu Jiu

Ion Caramitru şi Sorana Georgescu- Gorjan vor sărbători astăzi Ziua Coloanei fără Sfârşit alături de gorjeni. Cu prilejul împlinirii a 73 de ani de la inaugurarea operei brâncuşiene, Centrul Brâncuşi va organiza două evenimente deosebit de importante. Este vorba despre o expoziţie de fotografie şi un recital extraordinar de poezie eminesciană.

Expoziţia de fotografie a familiei Gorjan va fi inaugurată astăzi la Centrul de Informare Turistică din Parcul Central cu prilejul împlinirii a 73 de ani de la inaugurarea Coloanei fără sfârşit. Fotografiile de epocă marchează traseul parcurs de la primele momente ale conceperii şi executării Coloanei fără sfârşit în Atelierele Centrale din Petroşani, până la montarea şi inaugurarea acesteia, la 27 octombrie 1938, la Târgu Jiu în Parcul Coloanei. “Sunt fotografii emoţionante din arhiva familiei Gorjan în care se ilustrează momentul montării Coloanei, cu tehnologia existentă la vremea aceea. Expoziţia va fi vernisată în prezenţa doamnei Sorana Georgescu- Gorjan care ne-a donat dreptul de folosinţă al imaginilor. Astfel, expoziţia de fotografie va rămâne permanent la Centrul de Informare Turistică din Parcul Central în acest fel istoria Coloanei putând fi cunoscută de către toţi turişti care vor dori să vadă operele lui Brâncuşi”, a declarat Ovidiu Popescu, directorul Centrului “Brâncuşi”.

În această seară, începând cu orele 19.00, Ion Caramitru va susţine pe scena Teatrului Dramatic “Elvira Godeanu” din Târgu Jiu acelaşi spectacol prezentat, în urmă cu câteva luni, în SUA.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: