Ion Cupă s-a întors în grupulALDE

Mai mulți parlamentari au anunțat că revin în ALDE, partid care poate să își refacă astfel grupurile parlamentare. Printre ei Ion Cupă, parlamentar de Dolj. "În urma discuțiilor cu toți colegii mei, deputați ALDE, alături de care am construit în ultimii ani proiectul politic democrat -liberal, am decis astăzi, 21 octombrie 2019, refacerea grupului parlamentar ALDE la Camera Deputaților, prin reafilierea mea la grup", a anunțat Cupă pe pagina de socializare. 

Fost deputat de Gorj, Cupă și-a explicat gestul într-o postare la care a pus o fotografie în care apar și liderii ALDE Gorj. "Am făcut acest gest de reconciliere, absolut necesar, pentru a da posibilitatea miilor de membri ALDE să poată fi desemnați în secțiile de votare la alegerile care urmează. Este exprimarea, într-un moment limită pentru partid, a respectului meu pentru eforturile făcute de acești oameni de-a lungul anilor pentru a ține în viață ALDE, un proiect care, dacă nu ar fi fost lovit din toate părțile, ar fi fost astăzi poate principala forță liberală din România", a explicat Cupă.

"Sper ca acest gest al meu să marcheze un restart general în abordarea destinului politic al ALDE", a concluzionat deputatul.

Acesta demisionase din ALDE la jumătatea lunii septembrie, atunci când partidul său a ieșit de la guvernare. Pe surse s-a auzit că PSD îi va propune Ministerul Energiei, dar între timp guvernul Vioricăi Dăncilă a fost demis prin moțiune de cenzură. (M.M.)

Vizualizări: 2,047

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: