Ionii din PD-L Motru, ameninţaţi cu excluderea

Consilierii locali ai PDL din Motru Ion Iorga şi Ion Sanda au fost ”urecheaţi” recent, de liderul democrat-liberal Severus Militaru. Aceştia au avut de dat explicaţii referitoare la relaţia prea apropiată pe care o au cu PSD. Consilierii municipali din Motru au fost ameninţaţi cu excluderea, dacă mai votează la unison cu adversarii din USL.

Ion Sanda şi Ion Iorga stau cu securea excluderii deasupra capului după ce, în şedinţele de consiliu local, nu au votat aşa cum s-a stabilit în cadrul grupului PD-L, ci în mod repetat au votat alături de PSD. Sanda este şi directorul Şcolii generale nr. 2 din Motru şi riscă să-şi piardă poziţia din consiliul municipal, după ce tot mai multe voci ar discuta pe seama relaţiei prea apropiate cu primarul PSD, Dorin Hanu, existând chiar speculaţii că acestuia i s-ar fi promis un loc pe listele USL.

Tot pentru că ar fi prea apropiat de PSD, riscă excluderea şi Ion Iorga, fost primar al oraşului Motru, din partea social-democraţilor. Deputatul PD-L, Severus Militaru a declarat că le-a atras atenţia celor doi să revină pe calea cea bună şi, deocamdată, aceştia s-au conformat. Altfel, Militaru este hotărât să pună în discuţie excluderea celor doi. ”Am o supărare pe doi consilieri de la Motru, care, în mod repetat au avut alte poziţii faţă de cele stabilite de organizaţia de la Motru. Este vorba despre Ion Iorga şi Ion Sanda. Am fost foarte tranşant înainte de ultima şedinţă a Consiliului Local din Motru şi le-am spus foarte clar că dacă nu voi avea şase voturi împotrivă la anumite proiecte de hotărâre, vor fi clar propuşi pentru excluderea din partid şi s-au conformat. Adică au fost pe aceeaşi lungime de undă cu ceilalţi consilieri”, a declarat Severus Militaru.

Alţii, ameninţaţi cu votul

Directorul Carierei Roşiuta, Florentin Gheorghescu, vicepreşedinte al organizaţiei municipale Motru a PDL, este însă creditat cu şanse 90% de a fi contracandidatul  social-democratului Dorin Hanu la Primăria Motru. Deputatul Severus Militaru îl susţine pe Gheorghescu însă a declarat că deocamdată aşteaptă finalizarea unui sondaj comandat la Motru. ”Pentru primăria Motru, în proporţie de 90% suntem siguri. Eu aş vrea să mergem cu domnul Gheorghescu de la Cariera Roşiuţa, dar n-o dau ca sigură această informaţie pentru că aştept să finalizăm acel sondaj”, a declarat Severus Militaru.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: