Iordache a pierdut procesul cu Pandurii

Tribunalul Gorj a dat vineri sentinţa finală în procesul dintre Clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu şi jucătorul Ilie Iordache. Instanţa dă dreptate clubului Pandurii şi revine la decizia CAF dată în urmă cu un an. Mai mult decât atât, jucătorul trebuie să dea o sumă de bani clubului.

„Sentinţa civilă numărul 44 din 11.02.2010, pe fond, a respins cererea de chemare în judecată formulată de intimatul Ilie Iordache şi menţine hotărârea numărul 343 din 17.02.2009 pronunţată de Curtea de Arbitraj pentru Fotbal din cadrul Federaţiei Române de Fotbal”.

 Prin sentinţa civilă nr. 173 din 09.07.2009 Pandurii câştigaseră procesul cu Ilie Iordache atunci fiind respinse excepţiile invocate de pârât şi a admisă acţiunea în anulare prin care s-a anulat decizia 77/CF/2009 prin care Iordache fusese declarat jucător liber.

Ilie Iordache a plecat de un an de la Pandurii, după ce, cu jumătate de an înainte, reclamase la comisii echipa gorjeană că ar mai avea să-i dea bani din contract şi o aşa-zisă primă de instalare. Comisiile au dat dreptate celor de la Pandurii în primă instanţă, prin decizia Curţii de Arbitraj pentru Fotbal din luna februarie a anului 2009 dar între timp, la recursurile solicitate de jucător alte comisii ale FRF şi ulterior ale LPF, au schimbat deciziile după bunul plac al conducătorilor de la Dinamo, care aveau interesul să ia un milion de euro de la Pandurii, cărora le reproşau pierderea gratis a jucătorului, plecat între timp la AEK Atena liber de contract. Recent Iordache a revenit în România, sub formă de împrumut, şi se pregăteşte deja cu Rapid, unde a fost adus de impresarul său, Florin Manea, fiul antrenorului rapidist Nae Manea.

Tribunalul a decis că Iordache are datorii la Pandurii

Tribunalul a analizat toate probele şi a decis că  jucătorul are de plată clubului Pandurii suma de 261 de milioane de lei vechi. Preşedintele clubului gorjean spune însă că îl va lăsa pe Iordache să evolueze unde va dori însă vrea ca federaţia şi liga să recunoască faptul că Pandurii a avut dreptate şi să anuleze amenzile dictate în acest caz. „Atât Liga cât şi Federaţia pot în ultima clipă să-şi dea seama că noi am avut dreptate şi să revină asupra comportamentului ciudat pe care l-au avut în acest caz. Atât conducerea celor două organisme cât şi comisiile respective. Nu vom face absolut nimic dacă lucrurile vor fi în condiţii normale aşa cum dorim. Dar trebuie reconsiderată poziţia pe care au avut-o cei din Federaţie şi Ligă. Să anuleze amenda de 1,5 miliarde pentru că am avut dreptate când le-am spus că nu am înţeles de ce au făcut asemenea acţiuni”, a precizat preşedintele Condescu.

Clubul Pandurii are de recuperat şi banii plătiţi la TAS, acolo unde cazul nu s-a mai judecat pentru că LPF nu a plătit partea aferentă din cheltuielile de judecată. Este vorba de 20 000 de euro pe care Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane s-a angajat să îi restituie deja clubului Pandurii.

Rapid l-ar putea pierde pe Iordache

Rapidiştii nu ştiu ce să creadă despre acest caz şi pretind că nu este posibil ca jucătorul să le poată fi suspendat cât timp a evoluat deja la AEK Atena după ce a plecat de la Pandurii. "Dacă e adevărat, ne întrebăm cum a fost posibil ca Iordache să joace atâta timp la AEK iar federația să-i elibereze cartea verde- ", a spus ieri Renzo Rossi, antrenor secund al celor de la Rapid.  După ce preşedintele celor de la Pandurii Târgu Jiu a declarat că se află în posesia unui document ce atestă faptul că împrumutul jucătorului Ilie Iordache de la AEK Atena la Rapid se poate realiza doar cu acordul grupării gorjene, agentul jucătorului a comentat într-un mod ironic situaţia nou ivită. "Poate a cumpărat domnul Condescu AEK Atena şi noi nu ştiam- Am aflat că se schimbă la vară patronatul la gruparea elenă şi poate va fi dânsul noul preşedinte", a declarat ironic Florin Manea.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: