iPhone-ul ne poate afecta sănătatea

Oamenii tind să devină pe zi ce trece dependenţi de telefonul mobil. Această dependenţă este demonstrată de numeroase studii în ultima perioadă şi acestea au relevat faptul că telefonul are efecte negative asupra sănătăţii. Din păcate, foarte mulţi utilizatori nu sunt conştienţi de modul în care telefonul le poate afecta din punct de vedere fizic şi psihic.

Un infografic realizat de cotidianul  Huffington Post pe baza a diverse surse ştiinţifice exemplifică efectele negative pe care le poate avea asupra noastră folosirea excesivă a smartphone-urilor. Iată cum poate afecta iPhone-ul sănătatea noastră.

Auzul

Ascultatul muzicii la iPhone la un volum scăzut nu este periculos pentru auz, dar ridicarea nivelului la maximum este riscantă pentru celulele din urechea internă, care sunt responsabile pentru transformarea sunetului în semnale transmise creierului. Deteriorarea acestor celule poate duce la pierderea auzului.

Degetele

Durerea pe care o resimţim la degete şi încheieturi, precum şi o poziţie nefirească a acestora se pot datora micromişcărilor repetitive - inclusiv cele pe care le folosim atunci când scriem mesaje sau când jucăm jocuri pe iPhone. Aceste mişcări pot intensifica afecţiuni ca tendinita şi cauza dureri de încheieturi sau antebraţ.

Microbi şi bacterii

Telefonul este sursă de microbi pe care te-ai aştepta să-i găseşti doar în corpurile sanitare. Un studiu de anul trecut care a testat opt telefoane dintr-un birou a descoperit că dispozitivele prezentau un nivel ridicat de bacterie coliformă, un semn de contaminare fecală.

Nivel mare de radiaţii

Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că radiaţiile care provin de la telefoanele mobile sunt "posibil carcinogene", incluzând în această categorie şi cloroformul, plumbul şi pesticidele DDT.

Sentimentul imaginar că telefonul vibrează când nu o face în realitate este un semnal obişnuit al folosirii excesive a telefonului mobil. Asemenea dependenţei de un drog sau de alcool, întreruperea bruscă a folosirii tehnologiei poate provoca simptome de sevraj.

Somnul de proastă calitate

Trei sferturi dintre studenţii utilizatori de iPhone chestionaţi la Universitatea Stanford au spus că dorm cu telefonul în pat. Lumina LED a telefonului poate deteriora producţia de melatonină, îngreunând astfel instalarea somnului.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: