IPJ Gorj are 70 de brazi de Crăciun

Peste 400 de acţiuni şi controale efectuate, aproape 90 mc de material lemnos şi 70 de brazi de Crăciun au fost confiscaţi de poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. De asemenea, poliţiştii au constatat 8 infracţiuni la Codul Silvic şi 40 fapte de natură contravenţională la legislaţia în domeniu.

       

În perioada 15 noiembrie – 10 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au acţionat la nivel judeţului în cadrul Planului de acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale în legătură cu recoltarea, transportul, prelucrarea - comercializarea materialelor lemnoase şi a „Pomilor de Crăciun”.

Cei peste 450 de poliţişti, în colaborare cu reprezentanţi ai Direcţiei Silvice şi I.T.R.S.V. Rm. Vâlcea, au efectuat un număr de 246 acţiuni pe drumurile publice, 134 acţiuni în fondul forestier şi peste 50 de controale în pieţe şi târguri.

Echipele de control au constatat 8 infracţiuni la Codul Silvic, alte 40 de abateri de la normele care reglementează regimul silvic şi 365 contravenţii reglementate de alte acte normative.

De asemenea, în urma acţiunilor întreprinse au fost confiscaţi 70 de brazi de Crăciun în valoare de 2.520 lei şi aproximativ 90 mc de material lemnos, evaluat la suma de 13.145 lei.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate celor au încălcat legislaţia silvică în vigoare a depăşit suma de 72.500 lei.

Biroul de presă IPJ Gorj

Vizualizări: 80

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: