Iriza începe să regrete trecerea la UNPR

Deputatul Scarlat Iriza începe să regrete trecerea la UNPR, la doar patru zile de la înscriere. Patru zile în care România a ieşit în stradă, a picat guvernul şi nimeni nu mai vrea UNPR la guvernare. Iriza este foarte confuz în declaraţii atunci când este întrebat de o eventuală revenire în PSRo, partidul din care a plecat luni. Mircea Geoană i-a acordat un răgaz de două de săptămâni pentru a reveni în partid, însă deputatul spune că va profita de această perioadă pentru a se linişti. Iriza a dat de înţeles că vrea să vadă cum vor sta lucrurile în noul guvern înainte de a lua o decizie.

Rep.: Se vehiculează că vreţi să vă reîntoarceţi în PSRo, după eşecul UNPR din ultimele zile...

S.I.: Zilele astea nu mai vreau să fac politică, vreau să fac politică doar pentru Complexul Energetic Oltenia. Vreau să vă anunţ că din 35 de parlamentari doar patru au semnat cele două proiecte de legi pe care le-am propus. Dintre parlamentarii gorjeni, doar Vasile Popeangă şi Dian Popescu le-au semnat.

Rep.: În momentul de faţă, faceţi parte din UNPR sau din PSRo?

S.I.: Legal sunt la UNPR pentru că m-am înscris alaltăieri în grupul parlamentar PSD-ALDE-UNPR. Acum însă e o situaţie foarte delicată şi parcă aş vrea să stau în banca mea, să votez un nou guvern.

Rep.: Regretaţi trecerea la UNPR?  

S.I.: Mă bate gândul să mă las de politică. Pe mine mă interesează mai puţin partidul, mă interesează mai mult cetăţeanul. Eu de mai multe ori am vorbit de resetarea clasei politice. În interviurile mele de acum 4-5 luni am spus că vreau mai mult tineret, vreau ca actuala clasă politică să fie resetată şi să începem o altfel de politică. Acum s-a ajuns la vorbele mele.

Rep.: Domnul Geoană v-a dat un termen de două săptămâni pentru o eventuală  revenire PSRo. Luaţi în calcul această variantă?    

S.I.: Da, mi-a dat un termen. Mai sunt 10 zile, dar s-ar putea ca peste 10 zile să zic “PAS”, să mă retrag din politică. Acum nu ştiu ce să zic, vreau linişte. În astea 10 zile mă gândesc la votul care va veni pentru noul guvern, nu vreau să mai fac politică. Ar fi cel mai bine pentru toată lumea să fie un guvern tehnocrat şi să începem să facem treabă. Nu este de glumă cu: “Uite guvernul”, “Nu este guvernul”. Suntem în prag de iarnă şi trebuie să dăm ţării un guvern competent.

Rep.: Personal, sunteţi de acord cu alegerile anticipate?

S.I.: În principiu aş fi de acord, dar nu se pot face alegeri anticipate, asta ar însemna să se facă după legea cea veche. Iar vrem un parlament cu 600 de parlamentari? Iar vrem alegeri pe colegiu? Legea este şi intră în vigoare la alegerile de anul  viitor. Atunci poporul şi tineretul îşi va alege oamenii pe care îi cred de cuviinţă.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: