Ișfan vrea Codul Etic în învățământ

Şeful Inspectoratului Școlar Județean din Gorj, Ion Ișfan, se declară de acord cu existența unui Cod Etic pentru dascăli, el apreciind că peste 90% dintre profesorii din județ respectă cele mai multe dintre prevederile proiectului de Cod luat în discuție în ultimele zile pentru învățământul preuniversitar.

 „Să vedem varianta finală și să vedem și cum se va aplica, dar, la momentul acesta, vă pot asigura că, în opinia mea, peste 90% dintre profesorii noștri respectă regulile și restricțiile care s-au vehiculat în spațiul public. Și eu sunt de acord să nu se facă meditații cu elevii de la școală, să nu se primească nici un fel de cadou și să nu se strângă bani de cadouri. De ani de zile militez pentru așa ceva și eu cred că, în momentul de față, cei mai mulți dintre colegii mei respectă aceste principii”, spune Ișfan.

Șeful IȘJ Gorj găsește bine venită aprobarea unui Cod Etic în învățământul preuniversitar întrucât, în opinia sa, profesorii ar ști foarte clar ce au voie și ce le este interzis să practice. „Normal că e bine venit pentru că toată lumea ar ști atunci ce are voie și ce nu are voie. Cred că ar asigura și o transparență mai mare în sistemul educațional și ar fi și în ajutorul părinților și elevilor, dar și al cadrelor didactice”, a mai spus șeful IȘJ Gorj.

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a precizat însă ieri că nu știe data la care ministerul va pune în dezbatere publică proiectul Codului Etic, invocând faptul că pentru realizarea proiectului respectiv e nevoie de dezbateri cu părinții și profesorii. Proiectul aflat în lucru la minister le interzice dascălilor să facă meditații cu elevii pe care îi au și la școală, să primească vreun cadou de la aceștia, iar părinților nu le permite să mai strângă fondul clasei, toate acestea fiind însă metehne vechi ale învățământului românesc, apărute, evident, pe fondul unei subfinanțări a sistemului.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: