Îşi caută un loc de muncă în alte judeţe

Profesorii gorjeni care au obţinut peste nota 7.00 la examenul de titularizare din acest an, dar nu au ocupat nici un post, îşi încearcă norocul în alte judeţe ale ţării. Zeci de profesori de discipline tehnice, limba franceză, engleză, învăţători sau educatori pentru care nu a existat nici un post în Gorj şi-au depus dosarele pentru a-şi găsi un loc de muncă în Mehedinţi, Dolj, Vaslui, Alba, Călăraşi sau Arad.

Pentru că judeţul Gorj a fost foarte sărac în posturi pentru profesori, absolvenţii îşi caută un loc de muncă în altă parte. Pentru prima dată Ministerul Educaţiei le-a oferit absolvenţilor de facultate care au primit note titularizabile opţiunea de a-şi găsi un loc de muncă în oricare judeţ al ţării. Chiar dacă vor trebui să trăiască departe de casă pentru mai mult timp, profesorii titulari spun că nu au alte opţiuni. „Am primit nota 7,25 la examenul de titularizare, pe care l-am susţinut la limba franceză. Sper să găsesc un loc în Mehedinţi, Ialomiţa, Vaslui sau Alba, pentru care am optat şi unde există posturi vacante şi să mă întorc în Gorj într-un an de zile, la detaşare. Voi supravieţui un an de zile, important este că ni s-a oferit şansa să devenim titulari în sistem”, spune unul dintre candidaţi. Repartizarea pe posturi în această etapă a titularizării naţionale va fi computerizată şi va avea loc în cursul zilei de azi.

SUPLINIRE

Cei care au obţinut note mai mici de 5.00 la acest examen vor putea susţine un examen de suplinire, ce se va susţine la fel ca în luna iulie. Proba scrisă va avea loc pe 4 august la Grupul Şcolar „Ion Mincu” din Târgu Jiu.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: