Jos domnu’ Călinoiu! Jos domnu’ Ponta!

Protestul minerilor şi energeticienilor a căpătat accente politice abia în penultima zi şi asta după ce liderii PSD au fost cei care au atacat primii. În piaţă s-a auzit ieri „Jos Călinoiu!”, „Jos Cârciumaru!”, „Jos Ponta!” şi „Jos PSD!”. Pentru oricine este evident că societatea energetică are un management politic, nu doar pentru că Ciurel a fost vicepreşedinte al PSD Gorj, ci mai ales pentru că deciziile sunt luate de Ion Călinoiu.

Deranjat că şi-a auzit numele printre înjurături, primarul Cârciumaru atrage atenţia comisiei care autorizează astfel de proteste să fie mai atentă data viitoare. Şi anul trecut, Cârciumaru cerea să nu mai fie autorizate protestele minerilor. „Să vii cu pancarte - Jos domnul Ciurel - sau - Jos domnul Călinoiu - mi se pare o lipsă de fair-play, o lipsă de tact, o lipsă de respect”, spunea atunci Cârciumaru. „Cred că pe viitor, când se mai dă o aprobare pentru aşa ceva, pentru un miting, trebuie să discutăm chiar cu lux de amănunte”, a mai precizat primarul. Mă, domnu’ primar, e democraţie. Dreptul la protest l-am câştigat în 1989. Nu trebuie să ne dea comisia voie să strigăm în piaţă. Nu, nici partidul.

Înţeleg că şi Ciurel s-a uitat în DEX ce înseamnă pichetare şi definiţia nu seamănă cu ceea ce fac minerii în Piaţa Prefecturii. Îl deranjează şi faptul că protestul e la sediul din centru, nu la gară.

Logica politică a celor care conduc Gorjul se rezumă la a nu pierde voturi. Lor nu se pasă dacă oamenii au probleme, nu se gândesc o clipă să le discute, să le afle, să încerce măcar să le rezolve. Acum, că strigă unii în piaţă, deranjează, că sunt în centru, aud şi alţii. Totul se reduce la voturi. Ce nu pricep ei este că problemele rămân chiar dacă protestul este mutat la Cucuieţii din Deal. Politicienilor le este teamă de stradă, românii ar trebui să profite mai mult de asta.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: