Judecat pentru că şi-a omorât tatăl

Un gorjean riscă ani grei de puşcărie după ce şi-a omorât părintele, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj finalizând acum ancheta în acest caz. Sorinel Dănuţ Mânea este în spatele gratiilor încă din prima zi a lui noiembrie 2011, zi în care s-a certat pentru ultima dată cu tatăl său. Bărbatul trăia în concubinaj cu o femeie, cu care avea o un copil de şase luni, aceasta mai având o fetiţă dintr-o căsătorie anterioară. Cei doi locuiau în aceiaşi gospodărie, dar în clădiri separate, cu părinţii bărbatului, părinţi care nu agreau însă relaţia lor de concubinaj. Din această cauză s-au iscat mai multe certuri, ultima dintre ele, cea de pe 1 noiembrie, finalizându-se cu plecarea de acasă a femeii şi copiilor.

Sorinel Dănuţ Mânea s-a mâniat rău de tot când a aflat cele întâmplate, toată furia revărsându-şi-o asupra tatălui. „În jurul orelor 15,00, inculpatul a venit de la serviciu şi a avut un conflict cu tatăl său, care se afla în faţa porţii şi căruia i-a reproşat că „de ce nu îl lasă şi pe el să trăiască”. Cu această ocazie, inculpatul a exercitat acte de violenţă asupra tatălui său, care au determinat căderea acestuia şi lovirea cu capul de stâlpii de beton ai porţii, precum şi de o treaptă de beton construită între cei doi stâlpi, victima intrând în stare de inconştienţă. Victima a fost transportată de urgenţă la Spitalul Motru, apoi la Spitalul Târgu-Jiu şi ulterior, întrucât prezenta un traumatism cranio-cerebral grav cu fractură cominutivă parieto-occipitală stânga şi parietal dreapta, precum şi hematom subdural acut de emisfer drept, a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgenţă nr. 1 Craiova, unde s-a intervenit chirurgical, însă în aceeaşi zi, 2.11.2011, a decedat”, au constatat anchetatorii.

Procesul bărbatului din Cătunele va avea loc la tribunalul Gorj, Mânea fiind judecat pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Dacă va fi găsit vinovat el riscă până la 15 ani de închisoare.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: