Jumătate din personalul DSP Gorj, disponibilizat

Aproximativ 35 de angajaţi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj sunt ameninţaţi cu pierderea locurilor de muncă, din cauză că ministerul intenţionează să păstreze doar 8 direcţii regionale din cele 42 de DSP-uri existente în prezent. Directorul Boeriu a transmis deja structura de personal, în urma unei adrese venită de la nivel central, la sfârşitul săptămânii trecute.

Ministerul Sănătăţii intenţionează să transforme cele 42 de DSP-uri în 8 direcţii regionale. Această măsură are ca efect reducerea la jumătate a personalului existent. În momentul de faţă, Direcţia de Sănătate Publică Gorj funcţionează cu 69 de angajaţi.

Directorul Marius Boeriu spune că deja a transmis la minister structura de personal. „În urmă cu câteva zile am primit o adresă prin care ni s-a solicitat să transmitem structura pe personal, pe posturile ocupate. Deja am făcut acest lucru, însă ni s-a spus să rămânem în stand by, chiar şi după orele de program, până la primirea de noi instrucţiuni. Ne aşteptăm la disponibilizări pentru că deja s-a anunţat că se intenţionează reducerea de cheltuieli cu personalul”, a declarat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj.

Boeriu a mai precizat că disponibilizările ar putea fi evitate în condiţiile în care o parte a instituţiei ar trece în subordinea Consiliului Judeţean. „La întâlnirile la care am participat la sfârşitul anului trecut ni s-a spus că există posibilitatea ca o parte a instituţiei să rămână la minister, iar alta să treacă în subordinea autorităţii publice locale. Asta ar fi singura noastră şansă de a scăpa de disponibilizări”, a menţionat Marius Boeriu.

RESTRUCTURARE

Restructurarea aparatului birocratic din Direcţiile de Sănătate Publică judeţene este una dintre soluţiile Ministerului Sănătăţii la  solicitarea premierului Victor Ponta de a reduce cu 15% cheltuielile de personal şi cele cu bunuri şi servicii. 

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: