Jupîneşti: Pereţi mucegăiţi şi toalete insalubre, decontaţi cu 4 miliarde

 Şcoala din Jupîneşti pune în pericol sănătatea elevilor. Pereţii sunt mucegăiţi, sobele stau să cadă, toaletele sunt insalubre, parchetul s-a umflat. Asta după ce primăria a cheltuit peste 4 miliarde de lei din 2008 încoace, în reabilitări.

Radio Infinit îl cita cu puţin timp în urmă pe directorul Şcolii Generale din Jupâneşti, Albert Floroiu, care a spus că în perioada 2008-2010 primăria a cheltuit 4 miliarde 250 de milioane de lei vechi pentru reabilitarea unităţii. Că lucrările s-au făcut în bătaie de joc, se vede cu ochiul liber. În sălile de clasă, parchetul laminat a fost montat peste cel vechi şi, după un an sau doi de folosire a sărit şi arată sub orice critică. În toaletă, apa nu curge pe perioada iernii, iar chiuvetele sunt ruginite. Ce să mai vorbim de toaletele insalubre! Acoperişul şcolii este aproape în paragină, plouă prin el iar pereţii sunt uzi. Nici măcar gardul nu a fost schimbat, parcă este bombardat. Directorul unităţii de învăţământ, Albert Floroiu, ni s-a plâns de halul în care se află şcoala din localitatea condusă de longevivul primar Petre Guşiţă.

Directorul Albert Floroiu a mai declarat la Radio Infinit spus că suma cheltuită pentru reabilitare i se pare enormă, în condiţiile în care, în alte localităţi, cu 2 miliarde s-au făcut şcoli „din temelie”. (R.I.)

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: