La Berlești, asistenții personali au ramas șomeri

Situația primăriilor gorjene este disperată din punct de vedere financiar. Primarii caută tot felul de soluții care de care mai ingenioase pentru a face față cheltuielilor lunare astfel încât instituțiile să nu intre în colaps. Primărița din Berlești, Maria Dumitrașcu, a băgat toți asistenții persoanelor cu handicap în șomaj făcând astfel o economie minimă la bugetul local.

Primăria Berlești a găsit o soluție temporară de a scăpa de câteva cheltuieli în plus. Maria Dumitrașcu, primărița comunei, i-a băgat pe toți cei 18 asistenți ai persoanelor cu handicap în șomaj. ”Pur și simplu nu am avut ce să le fac, nu am cu ce să-i plătesc. I-am băgat pe toți în șomaj și le dau decât indemnizațiile de handicap. În felul acesta am economisit cam 140 de milioane lunar. Mai bine ia șomaj în fiecare lună decât să ia banii o dată la trei luni de la noi. Am profitat și noi de acest mijloc legal și asta e”, a declarat Maria Dumitrașcu, primărița din Berlești.

Soluție temporară

Cert este că soluția găsită de primăriță este una temporară, până la expirarea perioadei de șomaj, după care va fi obligată să-i reprimească la ”locul de muncă”. ”Bineînțeles că este o soluție temporară. După expirarea perioadei de șomaj vor face din nou dosar și tot de noi vor fi plătiți. Sperăm ca până atunci să se îndrepte lucrurile”, a adăugat Maria Dumitrașcu.

Primăria Berlești stă prost și la capitolul investiții. Maria Dumitrașcu a precizat că a solicitat bani Consiliului Județean pentru partea de cofinanțări. ”Am nevoie de 1,7 miliarde pentru un proiect mai amplu pe care îl am în desfășurare în parteneriat cu primăria Bustuchin, mai am nevoie de 1,6 miliarde pentru un proiect pe ordonanța 7, trei poduri în construcție și mai am un proiect pe buget local de 6,7 miliarde. Este vorba de modernizarea unui drum secundar de doi kilometri”, a menționat primărița Maria Dumitrașcu.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: