La coadă pentru sterilizarea gratuită a unui câine

Ieri a fost Ziua Internaţională a Animalelor fără Stăpân, zi în care în diferite oraşe din lume s-au organizat concursuri sau spectacole în care câinii şi pisicile au fost în centrul atenţiei, la Târgu Jiu lucrurile stând puţin altfel. La noi tocmai s-a încheiat o campanie de sterilizare a patrupedelor, stăpânii acestora preferând să stea la coadă, mai ales că nu se ştie când se mai întâlnesc cu o asemenea ocazie.

Fundaţia Pro Animals şi Romanian American Rescue, din California, au pus la punct un program de trei zile la Târgu Jiu, în care medici veterinari specializaţi peste Ocean, un român şi o englezoaică, au lucrat cot la cot, din greu, pentru a onora toate cererile primite de la gorjeni. Programul de sterilizare gratuită a stârnit interesul proprietarilor de câini, oamenii luându-şi animalele în maşină şi venind cu ele la adăpostul din zona fostului CET, ridicat acolo de fundaţia condusă de Carmela Şerbănoiu. „Sunt câinii noştri şi îi iubim prea mult ca să îi lăsăm în voia sorţii. Sunt drăguţi, ţin la pui, dar nu pot să am grijă de toţi şi, atunci, e mai bună soluţia aceasta a sterilizării. Am venit de la Târgu Cărbuneşti când am aflat că este la Târgu Jiu o astfel de campanie. A fost şi la noi în oraş, dar cu mai mulţi ani în urmă”, ne-a spus Loredana Petrică.

        

Cu maidanezul la castrat…

Medicii veterinari nu au avut însă de-a face doar cu câini de casă, ci şi cu animale care trăiesc libere pe stradă şi care, de regulă, sunt îngrijite de locatarii blocurilor. Gheorghiţa Munteanu a adus o căţea care tocmai a adus pe lume şase pui care, evident, vor deveni nişte maidanezi cu care să ne putem „mândri” la o viitoare campanie de sterilizare. „Stau în zona târgului săptămânal şi toată lumea vine acolo şi aduce şi căţei pe care îi abandonează. Nu pot să am grijă de toţi pentru că mie îmi pare rău de ei. Ştiu că nu toţi oamenii iubesc animalele şi tocmai de aceea e bine venită o asemenea campanie”, spune femeia.

Şefa Fundaţiei Pro Animals Târgu Jiu, Carmela Şerbănoiu, spune că va încerca să reia campania încheiată aseară, mai ales după ce a văzut cât de mulţi gorjeni doresc să îşi sterilizeze animalele. „Este un succes la care nu ne aşteptam şi mă bucur că oamenii au venit în număr atât de mare pentru a se implica în această campanie. Sper să o putem relua la sfârşitul acestei luni”, spune Şerbănoiu.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: