Lecţia de sinceritate a şefilor judeţului: Nu ne-am făcut datoria pe deplin

Şefii județului Gorj au renunțat ieri la toate întâlnirile importante și s-au grăbit să participe la o întâlnire cu pensionarii militari ce a avut loc la Casa Armatei din Târgu Jiu.  Prefectul Liviu Andrei, președintele Consiliului Județean, Ion Călinoiu, și Florin Cârciumaru, primarul municipiului, au fost elogiați de generalul în retragere Ion Bărbulescu, prilej cu care au primit și diplome. Aceștia nu au pierdut ocazia să le spună militarilor și văduvelor că au dorit tot timpul să îi ajute, însă mai mereu s-au lovit de tot felul de piedici.

Prefectul Liviu Andrei, președintele Consiliului Județean, Ion Călinoiu și Florin Cârciumaru, primarul municipiului, au fost elogiați la o întâlnire cu pensionarii militari de generalul în retragere Ion Bărbulescu. ”Ne bucurăm de sprijinul domnului inginer doctor Florin Cârciumaru, ne bucurăm de conducerea județului și de Instituția Prefectului”, spune Ion Bărbulescu. Acesta a adus în discuție și situația pensiilor militarilor, care au fost reduse considerabil, cu specificația că ”eu nu am suferit nimic la pensie”. Prefectul Liviu Andrei a ținut să precizeze că pentru această întâlnire a renunțat și la Forumul Economic Regional de la Craiova. ”Am renunțat chiar la plecarea la Craiova. Au început lucrările la un forum economic de două zile, dar am spus că este mai important să vin aici, alături de dumneavoastră”, menționează Liviu Andrei. Mai mult decât atât, prefectul județului le-a transmis oamenilor că tot timpul a încercat să ajute. De vină au fost însă piedicile care i s-au arătat în cale. ”De-a lungul mandatului meu am încercat să ajut prin această comisie a vârstnicilor. Nu știu dacă am reușit și sigur nu am reușit pentru că din păcate sunt foarte mulți oameni obtuzi. Ne-am lovit tot timpul de aceste piedici”, susține Liviu Andrei.

Vor veni şi vremuri mai bune...

Aceeaşi atitudine a fost preluată şi de președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, care a dat vina pe sistem. ”Din păcate, ocupăm niște funcții efemere din care ne-am asumat nişte responsabilităţi pe care nu le putem duce în mare parte la îndeplinire. Cred că nu mi-am făcut pe deplin datoria, din punct de vedere al persoanei mele, să pot să rezolv problemele cu care dumneavoastră vă confruntați. Problemele legate de sistem nu depind de noi. E vorba de un sistem care a generat probleme legate de nivelul de trai”, a declarat Ion Călinoiu.

”Este greu în momentul în care ai o pensie de câteva milioane să te duci să dai 60 de milioane pentru o intervenție. Îmi e greu mie, care am un salariu destul de bun”

 Liviu Andrei

”Dorim cu toții să facem tot ceea ce trebuie în așteptarea unor vremuri mai bune”

 Ion Călinoiu.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: