Liberalii, la cheremul preşedintelui PSD Gorj

Consilierul local Mihai Paraschiv nu va ajunge viceprimar la Primăria Târgu Jiu! Florin Cârciumaru a declarat ieri că va avea o discuţie cu liderul PNL Dian Popescu şi îi va cere sa găsească altă soluţie. Liberalul răspunde şi spune că nu are altă propunere, deoarece din trei consilieri, unul a demisionat, unul vizează un alt post, iar Paraschiv rămâne singura soluţie.

Deşi în şedinţa de Consiliu Local de luni, Mihai Paraschiv ar fi trebuit să fie instalat în funcţia de viceprimar, acest lucru nu s-a aflat pe ordinea de zi. Motivul: Cârciumaru nu este convins că acesta este potrivit pentru funcţia de vice.

Paraschiv a fost la un pas de a fi uns viceprimar, dar în presă au apărut informaţii cu privire la un dosar de trafic de persoane. Atunci, Cârciumaru a refuzat să-l numească pe acesta. „Este adevărat că am semnat un protocol şi că un post de viceprimar la nivelul municipiului revine PNL, dar asta nu înseamnă că pot să propună şi să aducă pe acest post o persoană care nu este compatibilă cu funcţia, cu echipa şi cu stilul de lucru al Primăriei Târgu Jiu. Toată lumea a fost de acord să vină domnul Nădrag, care nu ştiu din ce motive în două luni de zile a decis să se retragă, acum a venit propunerea cu domnul Paraschiv. Am văzut că domnul Paraschiv are ceva probleme, a fost implicat în nişte dosare, aşa am citit în presă. După ce voi mai purta o discuţie cu domnul Dian vom lua o hotărâre”, a spus Cârciumaru.

Cârciumaru îl vrea pe Giorgi

„Nu sunt convins prin ceea ce am constat că dânsul este omul cel mai indicat pentru această funcţie. O să vorbesc cu domnul Dian să găsim altă soluţie. Dacă lucrurile se lămuresc pozitiv pentru domnul Paraschiv putem să încercăm“, a declarat primarul.

„Nu am altă soluţie”, îi răspunde liderul PNL Dian Popescu. Liberalii au trei consilieri locali, Matei Nădrag,  Mihai Paraschiv şi Gabriel Giorgi. Nădrag a renunţat la această funcţie, iar Paraschiv nu este pe placul lui Cârciumaru. Mai rămâne Gabriel Giorgi, nominalizare cu care primarul Târgu Jiului ar fi de acord, însă nu şi PNL Gorj. Giorgi este susţinut de PNL pentru funcţia de director la Minprest SA.

Gabriel Giorgi este o cunoştinţă mai veche a primăriei, pentru că a condus o mare firmă din Bucureşti, care a avut mai multe lucrări contractate cu municipalitatea.

PRECEDENTE

Dincolo de unele motive obiective, pentru PSD a devenit o obişnuinţă să nu respecte protocolul cu PNL. Profitând de vulnerabilitatea preşedintelui Dian Popescu, ţinut în corzi cu un dosar penal, pesediştii îşi pun oamenii loc pe posturile care le-au revenit liberalilor.

„Nu vreau să fac speculaţii şi apreciez eleganţa cu care a răspuns Mihai Paraschiv. Într-o lume a greilor este greu pentru un tânăr să pătrundă în administraţia locală. Nu vreau să cred că lucrurile vor rămâne aşa”.

Mădălina Ciolocoi, vicepreşedinte CJ Gorj

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: