Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Liberalul Banţa, în cursa pentru Primăria Târgu Jiu

Victor Banţa şi-a depus dosarul la sediul PNL Gorj, atât pentru a intra în sondajul care se face pentru desemnarea candidatului la Primăria Târgu Jiu, cât şi în sondajul pentru Consiliul Judeţean. Din zona vechiului PNL, în cursă a mai intrat Marcel Romanescu, dar perioada de înscrieri expiră la 1 august. Secretarul general al PNL Gorj, Octavian Lupulescu, a negat în primă fază candidatura lui Banţa. Ulterior a revenit cu precizarea că sunt depuse 4 cereri pentru Primăria Târgu Jiu, 6 cereri pentru Consiliul Judeţean, 8 cereri pentru primari în alte localităţi, dar că decizia internă a partidului este de a nu da nume publicităţii.

Primul care şi-a depus cererea de intenţie pentru Primăria Târgu Jiu şi şefia Consiliul Judeţean a fost Victor Banţa. Acesta a spus că în urma sondajelor se va vedea pentru care dintre cele două funcţii este agreat. „Mi-am depus candidatura şi pentru Consiliul Judeţean, şi pentru Primăria Târgu Jiu. Când mi-am depus candidatura nu depusese nimeni, eu mi-am depus candidatura înainte de a pleca în concediu, pe data de 21 iulie am plecat în concediu. Trebuie să vedem ce zic sondajele, să vedem ce zice partidul. Nu eu voi alege între funcţia de primar al Municipiului Târgu Jiu şi cea de preşedinte al Consiliului Judeţean, ci partidul. Am spus mai demult că mă interesează funcţia de preşedinte. În legătură cu Primăria Târgu Jiu, am spus că sunt trei-patru persoane din cadrul PNL Gorj care au şanse iasă primar, eu mi-am depus candidatura şi partidul va alege. Nu vom face concurenţă de proiecte în cadrul partidului. Eu ştiu cum să ating acele obiective, prin ce metode, am viziunea a ceea se întâmplă Târgu Jiu şi în judeţul Gorj”, a declarat Victor Banţa.

Acesta se aşteaptă ca în sondaj să fie incluse şi persoane care nu îşi vor depune cerere de intenţie. „Nu ştiu care dintre colegii mei şi-au mai depus candidatura, eu nu am stat să-i întreb pe fiecare în parte dacă îşi depun sau nu candidatura. Nu am vrut să fac aşa mare tam-tam, am spus o dată şi cred că a fost de ajuns. Acum cererea mea îşi va urma cursul în cadrul partidului. De la nivel central vor face sondaj. Eu cred că vor fi sondate şi alte persoane din societatea civilă, pot să apară surprize oricând. Eu unde voi candida, voi căuta să mă implic”, a precizat Banţa.

Lupulescu, neştiutorul partidului

La câteva zile de la depunerea cererii de intenţie de către Victor Banţa, Octavian Lupulescu, secretarul general al PNL Gorj, a spus că nu ştie să fi depus cineva vreo cerere în acest sens. După consultări cu colegii săi, a revenit asupra declaraţiei şi a precizat că Banţa şi-a depus cererea în absenţa sa. Câteva ore mai târziu a dat o nouă declaraţie cum că ar fi mai multe cereri depuse, însă nu se poate divulga numele acestora. „Se lucrează la centralizări. Până în momentul de faţă, sunt 4 cereri pentru Primăria Târgu Jiu, 6 cereri pentru Consiliu Judeţean, 8 cereri pentru primari. Pentru consilierii locali nu s-au centralizat întrucât sunt mai mulţi. La nivelul conducerii partidului, s-a decis să nu dăm declaraţii privind numele celor înscrişi până se va termina perioada de înscrieri. Este posibil ca oamenii să revină asupra intenţiei lor”, a declarat Octavian Lupulescu.           

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: