Liberalul Manta şi-a anunţat demisia din Consiliul Judeţean

Pantelimon Manta a anunţat sâmbătă, în cadrul unei şedinţe de partid, că va demisiona din Consiliul Judeţean Gorj. Supărarea consilierului este că liderii PNL i-au reproşat că face pe analistul politic la emisiuni, în loc să facă politica partidului. Manta este perceput ca fiind unul din liberalii care fac jocurile PSD, mai ales că fiul său este preşedintele tinerilor social-democraţi, numele lui Claudiu Manta fiind vehiculat pentru funcţia de subprefect de Gorj.

În Partidul Naţional Liberal Gorj se conturează o „aripă Tăriceanu”, formată din liberalii care doresc să îşi păstreze funcţiile căpătate în guvernarea USL. Surse din partid susţin că fraţii Romanescu ar face parte din grupare, mai mult pe relaţia lor cu Dan Ilie Morega, care la rândul lui a anunţat că ar fi dispus să coordoneze partidul lui Tăriceanu la Gorj. În PNL mai sunt şi alte voci critice la adresa propriului partid, cum ar fi Daniel Gorgotă şi Pantelimon Manta, cei doi fiind văzuţi de colegi tot în tabăra lui Tăriceanu. „Noi ştim bine jocurile lui Manta. Să nu creadă că cei din partid nu ştiu că fiul său şi-a luat examenul de notar în acelaşi lot cu Ioana Tăriceanu sau Ioana Băsescu, cu soţia fostului ministru David etc. şi că taman în acel an Manta tatăl a trecut la PNL. Atunci a venit la noi ca să-şi poată face fiul notar, acum pleacă să-l facă subprefect”, a explicat un vechi lider liberal.

Pantelimon Manta nu a răspuns ieri la telefon pentru a comenta acuzaţiile. Alte surse din PNL susţin că este luată în calcul şi ipoteza ca Pantelimon Manta să revină în scaunul de prefect, cei de la PSD fiind conştienţi că numirea lui Alin Văcaru a fost o greşeală, tânărul fiind depăşit de responsabilităţile funcţiei. În acest caz, susţin sursele, Manta jr. nu ar mai ajunge subprefect, pentru a nu face echipă cu tatăl său.

CINE URMEAZĂ?

Pantelimon Manta ar fi al treilea consilier judeţean care lasă postul vacant, după social democraţii Daniel Antonie şi Alin Văcaru, ale căror locuri au rămas neocupate, din cauză că pe lista USL urmează o liberală. Cei trei supleanţi care ar urma să intre în CJ Gorj sunt Rogoveanu Georgiana -PNL, Cornoiu Sabin – PSD, Drăghici Doru – PNL.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: