Liceenii vor beneficia de manual gratuite

Vești bune pentru elevii din ani terminali la liceu! Din următorul an școlar, aceștia vor primi manuale gratuite la clasă. Este vorba despre liceenii claselor a XI-a și a XII-a. Profesorii laudă decizia ministerului și spun că cei mai încântați de acest lucru sunt copiii fără posibilități materiale. ”Sigur că este o măsură extraordinar de bună și în sfârșit o gândire bună, pentru că sunt copii care nu au posibilități să-și cumpere cărți, să-și facă și ei temele cum trebuie”, a spus un profesor de la Colegiul Tehnic ”Henri Coandă”.
Alți profesori spun că rata de promovabilitate a examenului de bacalaureat ar putea crește odată cu această măsură. ”Această măsură i-ar putea ajuta foarte mult pe acei elevii care sunt studioși, dar care nu au posibilități financiare. Sunt copii buni care nu-și permit să dea sute de lei pe manualele școlare”, a spus un alt profesor. Manualele nu sunt doar o promisiune a guvernanților, ci chiar s-a demarat inclusiv procedura de achiziție.
Cei mai încântați de această măsură sunt elevii de liceu care spun că acum pot să-și cumpere altceva de banii pe care i-ar fi dat pe manuale. ”Este un lucru foarte bun, pentru că banii pe care îi dădeam pe manuale îi putem folosi în alte scopuri, dar cel mai important este că ne ajută să învățăm. Era destul de costisitor să cumpărăm manualele”, a spus Mihai Gabriel Bocnă, elev în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic ”Henri Coandă” din Târgu Jiu. Editurile sunt invitate să prezinte Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare lista cu manualele pe care le pot oferi. Între 16 mai şi 10 iunie, profesorii trebuie să selecteze manualele cu care vor dori să lucreze în anul şcolar viitor.

Vizualizări: 237

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: